El Barça manté l'hegemonia a la Lliga al segle XXI conquerint la número 26

El Barça manté l’hegemonia a la Lliga al segle XXI conquerint la número 26, la vuitena de les últimes onze i la desena de Messi, i afronta ara el repte de tornar a regnar a Europa || Els blaugranes busquen el tercer triplet després dels de Guardiola i Luis Enrique

La plantilla del FC Barcelona posa amb el trofeu de la Lliga que aquesta temporada va ser entregat al campió el mateix dia en què va guanyar el títol.EFE

No podia ser sinó Leo Messi, el dominador del futbol espanyol i millor futbolista del món, qui marqués el gol del triomf del Barcelona davant del Llevant (1-0) amb el qual va sentenciar definitivament la Lliga a falta de tres jornades per al final, convertint en estèril l’esforç de l’Atlètic.

El futbol espanyol té un clar amo i senyor de la seua competició estrella, la Lliga, un Barcelona que ha conquerit vuit de les onze últimes amb un domini aclaparador a l’era Messi, guanyador de deu. L’argentí, reservat d’inici per Ernesto Valverde per a les semifinals de la Lliga de Campions, ha marcat 34 gols en 35 jornades i ha assolit la Lliga per al Barcelona.

L’argentí ha marcat 34 gols en 35 jornades i ara vol guanyar la Champions, com va prometre

Un domini aclaparador a la Lliga d’un Barcelona que va mostrar una gran regularitat durant tot el curs, amb només dos derrotes en les 35 jornades disputades, al qual es va demanar un futbol més brillant amb continuïtat però que brilla com a bloc de la mà de Valverde. I quan alguna cosa no funciona com cal apareix el rei del futbol, Messi, per posar-hi llum. Així va ser davant del Llevant. Després d’una primera part de domini blaugrana i innombrables ocasions, moltes d’un Coutinho molt actiu, que mai van poder superar un encertat Aitor Fernández, la sortida de Leo Messi va revolucionar el partit i als 61 minuts del matx l’argentí va posar la pausa i l’encert necessari. El seu xut creuat donava el títol.

El primer terç del triplet ja està completat. Cronològicament, el següent repte serà la Copa del Rei, la final de la qual jugaran els blaugranes contra el València el 25 de maig al Benito Villamarín de Sevilla.

El següent dissabte es disputarà la final de la Lliga de Campions al Wanda Metropolitano, el veritable objectiu denominat per Messi com “la Copa més linda i desitjada” i que va prometre guanyar. Per estar a la final, primer, haurà de superar el Liverpool en una anada que es disputa aquest dimecres al Camp Nou, amb la tornada a Anfield el dia 7.

Si eliminen els de Klopp, jugaran la final de Copa sabent que estarien a dos partits del triplet, a dos finals que podrien donar el tercer triplet al club després dels guanyats el 2009 amb Pep Guardiola i el 2015 amb Luis Enrique Martínez. Una cosa que mai abans ha aconseguit cap equip.