EL MILLOREL PITJOR

El Lleida Llista buscarà avui el segon títol continental consecutiu

El Lleida Llista esclafa el Voltregà en una semifinal amb clar color lleidatà i buscarà avui el segon títol continental consecutiu || L’efectivitat i el control van ser determinants en un partit plàcid

Roberto di Benedetto, lluitant amb Ballart, va estar molt actiu durant tot el partit i només li va faltar el gol.JORDI ECHEVARRIA

El Lleida Llista defensarà avui (19.00) el títol continental conquerit l’any passat a l’escombrar ahir el Voltregà a les semifinals (5-2), un partit que els d’Albert Folguera van dominar per complet de principi a fi. Sense fissures i amb una gran efectivitat, els lleidatans buscaran aquesta tarda la segona Copa CERS, ara denominada WS Europe Cup, davant del Sarzana italià, que va necessitar una pròrroga per plantar-se a la final.

El duel va començar amb un Llista bolcat sobre la porteria del Voltregà, que es va dedicar a defensar-se durant els primers minuts davant del joc veloç dels locals, que al cap de tres minuts ja haurien pogut inaugurar el marcador en una falta directa amb la qual els àrbitres van castigar una entrada de Ballart sobre Roberto di Benedetto, i que li va valer l’exclusió de dos minuts. El cop franc el va fer el mateix italià, però la bola la va rebutjar el travesser.

Els llistats no van treure profit de la seua superioritat a la pista, però el joc seguia sota el seu control. Ben proveïts a darrere, llançaven ràpides contres que sempre agafaven a contrapeu els de Sant Hipòlit, que sort van tenir del seu porter. Roca va evitar el gol local en un mà a mà amb Roberto als sis minuts, va aturar dos accions de Cañellas al contraatac i un doble llançament, primer de Roberto i després d’Oruste.

Francesc Linares va haver d’aturar el partit per intentar reconduir la situació, però el Llista havia sortit desbocat. Cañellas la tenir de nou tot just reprendre’s el matx, just abans que el Voltregà tingués la millor ocasió fins aleshores, un llançament de Manrubia que va parar Lluís Tomàs. El gol havia d’arribar i al final ho va fer de la mà de Xixi Creus. L’heroi de la final de fa un any va batre Roca d’un fort cacau des de mitja distància (1-0, m.19). El gol va deixar tocat el Voltregà i va rellançar el Llista, que dos minuts més tard anotava el segon, també de llançament llunyà. Aquesta vegada va ser César Candanedo el que, després de rebre una passada de Creus des de darrere de la porteria rival, va disparar i va sorprendre Roca, tapat per molts jugadors (2-0, m.21).

Semblava que l’enfrontament estava ben encarrilat per als d’Albert Folguera, però la mala sort va voler que el duel recobrés certa emoció. Una relliscada d’Andreu Tomàs al centre de la pista va permetre una contra d’Ordeig, que va cedir a Molas perquè batés Lluís (2-1). El gol no va afectar els llistats, que van acabar la primera meitat posant setge a la porteria rival, amb sengles llançaments potents de Candanedo i un altre de Tomàs que van topar amb el porter barceloní.

El pas pels vestidors no va variar gens ni mica el guió del partit, ja que el Llista va tornar a la pista molt endollat, tant que al minut de joc va anotar el tercer gol per mediació de Maxi Oruste, de rematada des de la frontal (3-1, m.26).

La situació estava encarada per als lleidatans, que no van abaixar gens ni mica la intensitat i van seguir buscant el quart. El va tenir Cañellas en un servei d’Oruste i Roberto poc després, però va creuar massa la bola. El Voltregà va donar la rèplica amb un tir d’Armengol al travesser, una acció que no va inquietar el Llista, que tot seguit va posar la sentència amb el quart, obra de Xixi Creus. El reusenc no va poder marcar en una primera acció aixecant la bola, però sí que va estar més precís quan va rebre una assistència d’Oruste, que va robar una bola i va deixar que Creus l’empenyés dins de la porteria.

En ple festival, Oruste va tenir el premi a un gran partit culminant un contracop i situant el 5-1 que ja segellava el pas a la final, mentre els aficionats, que gairebé omplien de tot l’Onze de Setembre, corejaven cada acció dels seus amb olés. Al final, Ballart, gairebé a l’últim sospir, va situar el definitiu 5-2 a un partit que va tenir un clar color llistat.