SEGRE

FUTBOL FEDERACIONS

Així seran les noves Copa del Rei i Supercopa

La primera a partit únic fins a semifinals i la segona amb Final Four a l’estranger || També el nou model del futbol femení

El president de l’RFEF, Luis Rubiales, durant l’assemblea.

El president de l’RFEF, Luis Rubiales, durant l’assemblea.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea General Extraordinària de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va aprovar ahir gairebé sense oposició els nous formats de la Supercopa d’Espanya i de la Copa del Rei per a la temporada 2019-2020.

Els assembleistes van donar el seu total suport amb 91 vots a favor, dos en contra i una abstenció a la modificació del torneig del KO amb 116 clubs participants que lluitarien des de mitjans de desembre per arribar a la final del 18 d’abril i amb partit únic fins a les semifinals, i jugant sempre a l’estadi del de pitjor categoria o, en el cas de ser de la mateixa, el que sortís en primer lloc.

En el nou format hi haurà la Primera A (actual Lliga Iberdrola), i la Primera B, on jugarà l’AEM

Quant a la Supercopa d’Espanya, la seua celebració passa d’agost de 2019 a gener de 2020 i en format de Final Four fora d’Espanya, encara sense lloc decidit. Així, el 8 i el 9 de gener serien les semifinals, i el 12, diumenge, la final.

La proposta va rebre 94 vots a favor, dos en contra i dos abstencions, el mateix suport que van donar els assembleistes al calendari de la temporada 2019-2020, amb la inclusió ja dels nous formats.

D’altra banda, l’assemblea de l’RFEF va aprovar també un nou model de competició per al futbol femení, que afecta en aquest cas l’AEM, que ha ascendit a l’acabada de crear Primera B, avantsala de la màxima categoria.

Quant al model, hi haurà dos divisions, la primera o A (actual Lliga Iberdrola) integrat per entre 8 i 16 equips i la segona o B (en la qual hi haurà l’AEM) amb entre 8 i 32 equips. Els equips que estiguin en la primera participaran a competicions en format de Lliga, Copa i Supercopa. Quant a la segona o B, en una primera fase es competirà en dos grups per proximitat geogràfica. Després hi haurà una fase d’ascens i una altra de descens.

Barça, València, Atlètic i Madrid, a la Supercopa

A la nova Supercopa el Barcelona, al ser el guanyador de Lliga i finalista de Copa, deixa lliure la seua plaça al tercer classificat de la Lliga, el Reial Madrid. Així les coses, els equips que la jugaran són el Barça; el València, com a finalista de Copa; l’Atlètic, com a segon a la Lliga, i el Madrid. El València estudia impugnar la nova Supercopa, ja que vol que segueixi el format antic a un sol partit i jugar la final davant del Barça.

tracking