SEGRE

DEPORTES

Creu de Sant Jordi per a Messi

La Generalitat anuncia el guardó per a l’argentí destacant la seua “fabulosa trajectòria esportiva” i els “seus atributs socials” || És la cinquena personalitat del Barça que la rep, entre ells Cruyff

Messi, amb un dels seus fills, dissabte passat celebrant el títol de Lliga a la gespa del Camp Nou.

Messi, amb un dels seus fills, dissabte passat celebrant el títol de Lliga a la gespa del Camp Nou.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Executiu de la Generalitat va aprovar ahir la proposta perquè Leo Messi sigui condecorat amb la Creu de Sant Jordi, una distinció creada el 1981 per distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seua identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat.

L’anunci oficial va tenir lloc ahir al migdia i l’acte d’entrega està previst per a mitjans de maig. La portaveu del Govern català, Meritxell Budó, va explicar que aquest any es distingeixen 29 personalitats i 15 entitats (vegeu més informació a la pàgina 32).

En el cas de Messi, el Govern reconeix la seua “fabulosa trajectòria esportiva, que l’ha portat a ser reconegut com el millor futbolista de tots els temps”. En un esport de masses com el futbol, “Messi encarna uns atributs socials tan primordials com la humilitat, l’honestedat, l’aprenentatge, la creativitat, el sentit d’equip i el respecte”, afirma el document del Govern.

La concessió també ressalta la seua part solidària, amb la creació de la Fundació Leo Messi i la seua col·laboració amb hospitals, com la donació a l’Hospital Sant Joan de Déu per construir el Pediatric Cancer Center.

La iniciativa per proposar Messi per a la Creu de Sant Jordi va partir de la junta directiva blaugrana i s’hi van unir la Generalitat i l’ajuntament de Barcelona. La candidatura de l’argentí estava avalada per tres cartes firmades pel president del club Josep Maria Bartomeu, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i la comissionada d’esports del consistori barceloní, Marta Carranza.

En clau blaugrana, el mateix FC Barcelona va rebre aquest premi el 1992.

Posteriorment, l’exjugador de bàsquet Juan Antonio San Epifanio Epi el 1996, l’Agrupació Barça Veterans el 2003, l’expresident Agustí Montal el 2004, l’exjugador i exentrenador Johan Cruyff el 2006 i l’expresident Raimon Carrasco el 2013 també van rebre la prestigiosa distinció.

tracking