SEGRE

DEPORTES

El Barça rep el Liverpool en l'anada de semifinals

El Barça rep el Liverpool en l’anada de semifinals amb l’objectiu d’obtenir una bona renda per a la tornada || Els anglesos són els actuals subcampions i els blaugranes estan en una gran forma

Els jugadors barcelonistes es van entrenar ahir per preparar el partit davant del Liverpool.

Els jugadors barcelonistes es van entrenar ahir per preparar el partit davant del Liverpool.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona, en el seu moment més dolç de la temporada, rep aquesta nit el Liverpool (21.00 h, Movistar Liga de Campeones) per tal d’aconseguir una convincent victòria en l’anada de les semifinals de la Lliga de Campions que li permeti fer un pas més cap a la somiada final de la màxima competició continental. El conjunt blaugrana, que ha dosificat esforços les últimes setmanes pensant a fer una cosa gran en aquesta Champions, es va proclamar dissabte passat, al Camp Nou contra el Llevant, campió de LaLiga. Amb la final de Copa aparcada fins d’aquí a un mes, ara pot focalitzar tota la seua energia a assegurar-se la presència a la finalíssima europea, una cosa que no succeeix des del 2015, quan va derrotar la Juventus a Berlín (3-1).

Tret de Rafinha, Ernesto Valverde comptarà amb l’equip al complet. El tècnic blaugrana va assegurar ahir que el Liverpool és un rival “temible” i va admetre que si volen anar a la final hauran de fer dos grans partits. “Sabem el valor que té que ells no marquin, però no n’hi ha prou amb un bon partit sinó que n’has de fer dos i no tenir ni deu minuts dolents. El Liverpool en deu minuts dolents et pot fer molt de mal. Intentarem fer les dos coses, marcar i que no ens marquin”, va manifestar en roda de premsa.

“Sabem el valor que té que ells no marquin. Ells en deu minuts dolents et poden fer molt de mal”

En aquest sentit va afegir que serà clau superar la seua pressió. “No és tant des del punt de vista físic com el psicològic. Els quinze primers minuts de cada temps els jugadors no estan cansats, però el Liverpool t’empeny molt cap a la teua porteria i has de tenir aquesta capacitat de superar aquests primers metres per fer-los mal”, va argumentar. “No hi ha cap obligació de guanyar per a ningú, el que hi ha és il·lusió. Tots els equips que inicien la competició volen jugar partits com aquest. No pots relaxar-te mai”, va acabar sobre això. Sobre si és una final anticipada, va dir: “No ho sé, però som els que jugarem aquesta semifinal. S’estan jugant la Premier amb el City, nosaltres ja som campions de la nostra Lliga. La trajectòria és diferent”, va assenyalar. “El Liverpool té una davantera excel·lent, amb una pressió i ritme altíssims, una cosa que Klopp tenia al Dortmund i ha transmès al Liverpool. Només ha perdut un partit a la seua Lliga i diu molt del rival”, va destacar Valverde.

D’altra banda, va celebrar que Messi estigui “bé” per als últims partits a la recerca de la “copa tan bonica” que va prometre a l’estiu. I del públic va apuntar que “està jugant un factor decisiu en les últimes setmanes amb diversos partits amb més de 90.000 espectadors i els rivals ho noten. Esperem que davant del Liverpool sigui igual”. Val a recordar que es formarà un mosaic amb els colors del club, de la senyera i el lema “Ready to color Europe” (Preparats per colorejar Europa).

tracking