SEGRE

EL MILLOREL PITJOR

Messi atansa el Barça a la final

El crac argentí marca un doblet, amb un segon gol en un llançament extraordinari de falta i encarrila la classificació || Suárez va obrir el marcador davant d’un Liverpool que va tenir diverses ocasions clares

Messi celebra eufòric amb els companys l’extraordinari gol de falta que va significar el 3-0.

Messi celebra eufòric amb els companys l’extraordinari gol de falta que va significar el 3-0.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona va posar un peu a la final de la Lliga de Campions (3-0), gràcies a la seua gran pegada, amb un doblet de Messi i un altre gol de Luis Suárez, que van arreglar un discret partit amb el Liverpool, que va tenir ocasions de portar l’eliminatòria més oberta a Anfield Road. Valverde va sacrificar el joc posicional asseient Arthur i va igualar el desplegament físic del rival posant Arturo Vidal. I el Barça va proposar als reds un partit d’anada i tornada que a punt va estar de costar-li car a l’arrancada. Però al final, va aconseguir or pur d’un duel que se li va complicar per moments però que, per ocasions, fins i tot hauria pogut resoldre amb un marcador encara més ampli.

El Liverpool, molt més acostumat a l’intercanvi de cops, va anar a buscar molt amunt els blaugranes, incapaços de posar pausa al xoc, amb la qual cosa van acumular pèrdua rere de pèrdua i van començar a sentir l’aclaparament de l’equip de Klopp. Però ja ho va dir Rakitic a la vigília: en aquest Barça, Messi es posa davant i els altres el segueixen. L’astre argentí va acabar amb el desconcertant inici dels seus companys baixant a rebre al centre del camp per evitar que l’equip es partís en dos. Dos fogonades del 10 passat el quart d’hora van acabar amb sengles rematades de Coutinho, el primer a les mans d’Allison i el segon massa creuat. El Barcelona, que estava sent dominat, colpejava primer. El Liverpool, que havia perdut Keïta per lesió, a mitjans de la primer meitat, continuava prement però, malgrat la mobilitat de Salah i Mané, no arribava amb claredat a la porteria defensada per Ter Stegen.

El triomf blaugrana es va forjar en el ‘punch’ de Suárez i Messi i en la gran actuació de Ter Stegen

I, aleshores, va aparèixer Jordi Alba, en una de les seues internades per l’esquerra, per posar una centrada a l’àrea petita. Luis Suárez es va tirar a terra i va caçar la pilota per firmar l’1-0. Era el seu primer gol a la Champions des del 4 d’abril del 2018. Als 26 minuts el Barça ja manava a la semifinal i, en una primera part boja, començava a sentir-se amb confiança per anar a buscar més. Els anglesos van acusar el gol i perdien intensitat, encara que convertien cada error dels blaugranes en una seriosa amenaça. Una rematada alta de Mané després d’una passada d’Henderson i un xut desviat de Milner des de la frontal van ser les úniques oportunitats visitants en tota la primera meitat. El Liverpool va sortir a buscar l’empat a la represa, i gairebé ho va aconseguir en les dos primeres aproximacions. En les dos ocasions, Ter Stegen va atallar magistralment les rematades de Milner i Salah. El Barcelona patia a darrere i insistia en l’atac directe en lloc d’apostar per la possessió. Eren els pitjors moments del conjunt local i Valverde decidia canviar Coutinho per Semedo, avançar Sergi Roberto i passar a un 4-4-2 per guanyar equilibri i possessió.

El Camp Nou, ple de gom a gom, es va adonar del delicat moment i va decidir augmentar la pressió ambiental. Això sí, va xiular Coutinho quan se n’anava. El Barça continuava perseguint ombres en lloc de defensar amb la pilota, com és natural en ell. Però l’equip de Valverde va exhibir punch i va marcar en la primera arribada clara de la segona meitat. Una ràpida transició que va acabar amb una rematada al travesser de Luis Suárez, el rebuig del qual el va empènyer Messi a porteria buida per marcar el 2-0 a falta d’un quart d’hora. Havia salvat el seu pitjor moment.

Klopp, desesperat a la banda, es va jugar la carta de Firmino, reservat per problemes musculars, però aquest curs Messi ja el va avisar: vol “aquesta copa tan maca i desitjada” que es diu Champions. El crac argentí la rebentava a l’escaire en un llançament de falta per fer el tercer (3-0), embogir el Camp Nou i sumar el gol 600 com a blaugrana. Als últims minuts, el Liverpool va intentar sobreposar-se al cop buscant un gol que el mantingués viu per a la tornada a Anfield, però Salah va estavellar un tret al pal amb Ter Stegen pràcticament batut, després que Rakitic salvés sobre la línia una rematada prèvia.

Encara que el 3-0 semblava massa premi per com havia anat l’encontre, el Barcelona hauria pogut ampliar el marcador en alguna contra. A l’última jugada de l’afegit, Dembélé, que acabava d’entrar, en va fallar una altra de clara, que va rematar només a les mans d’Alisson.

Messi celebra eufòric amb els companys l’extraordinari gol de falta que va significar el 3-0.

Messi celebra eufòric amb els companys l’extraordinari gol de falta que va significar el 3-0.EFE

Messi celebra eufòric amb els companys l’extraordinari gol de falta que va significar el 3-0.

Messi celebra eufòric amb els companys l’extraordinari gol de falta que va significar el 3-0.EFE

tracking