SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

Mundial sostenible a la Seu d'Urgell

Experiència pilot per reduir al màxim els residus durant la competició || Les conclusions aniran al COI

Un moment de la reunió a la Seu entre membres de la ICF i el Comitè Organitzador.

Un moment de la reunió a la Seu entre membres de la ICF i el Comitè Organitzador.AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Internacional de Canoa (ICF) i el Comitè Organitzador dels Campionats del Món de Descens i Eslàlom en aigües braves, que tindran lloc al Parc Olímpic del Segre, a la Seu d’Urgell, a finals de setembre, han acordat posar en marxa durant aquesta competició una experiència pilot, que té per objectiu la màxima sostenibilitat, eliminant residus i apostant pel reciclatge. L’experiència es recollirà en un informe que pugui servir de guia per a altres esdeveniments i les conclusions del qual es presentaran davant del Comitè Olímpic Internacional (COI).

En la reunió feta a la Seu d’Urgell van prendre part, entre altres, Catherine Wieser, responsable de màrqueting de la ICF; Andrea Marcellini i Geert Hendrich, de la International Academy of Sport Science and Technology (AISTS); Jordi Vilaró, gerent de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet; Francesc Ganyet, gerent del Parc Olímpic del Segre, i Ramon Ganyet, director del Comitè Organitzador. El pla d’actuació ambiental aprovat es posarà en marxa el 12 de setembre, uns dies abans de la competició.

Contenidors i vaixella reutilitzable substituiran el paper i els envasos i coberts de plàstic

Està previst reduir al màxim la utilització de paper i substituir els envasos i coberts de plàstic per contenidors i vaixella reutilitzable de ceràmica i vidre. L’organització del servei d’alimentació estarà dirigida a reduir els residus.

Els WC químics seràs substituïts per lavabos provisionals connectats a la xarxa. L’objectiu és reciclar el vuitanta per cent dels residus generats i eliminar totalment el plàstic residual. Per mirar d’aconseguir-ho, es demanarà la col·laboració d’esportistes i públic assistent.

tracking