SEGRE

MOTOCICLISME

Quartararo desbanca Márquez i es converteix en el 'poleman' més jove de MotoGP

El francès aconsegueix la pole amb 20 anys i 14 dies, 49 dies menys que el rècord que tenia el pilot de Cervera

Quartararo desbanca Márquez i es converteix en el 'poleman' més jove de MotoGP

Quartararo desbanca Márquez i es converteix en el 'poleman' més jove de MotoGPEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès Fabio Quartararo (Yamaha) s’ha convertit aquest dissabte en el pilot més jove en aconseguir una pole en MotoGP, en sorprendre el del Gran Premi d’Espanya a Marc Màrquez (Repsol Honda), que es va mantenir en la posició de privilegi durant gran part de la sessió i que començarà a Jerez des de la tercera plaça.

Amb 20 anys i 14 dies, el pilot gal s’ha adjudicat una primera posició des de la qual provarà de superar també un altre rècord del de Cervera, que amb 20 anys i 63 dies el 2013, en el Gran Premi de Las Américas, era el pilot de menys edat en pujar-se al primer calaix del podi en una cursa de la categoria reina.

Les sorpreses van començar ja en la Q1, on a falta de pocs segons Francesco 'Pecco' Bagnaia (Yamaha) llançava per 72 mil·lèsimes al seu compatriota Valentino Rossi (Yamaha), segon del Mundial, dels llocs que donaven accés a la Q2; 'Il Dottore' va haver de conformar-se amb partir tretzè en carrera. A més de l’italià, va superar la tanda, com primer, Maverick Viñales (Yamaha).

La lluita per la primera plaça de sortida va començar amb Márquez marcant el nou rècord de la pole (1:36.970); Franco Morbidelli (Yamaha) i Danilo Petrucci (Ducati) s’atansaven, però no aconseguien desplaçar-lo de la posició de privilegi. Mentrestant, el company del de Cervera, Jorge Lorenzo, el dia del seu 32è aniversari, se n’anava al terra en la corba Michelin a falta d’alguna cosa més de tres minuts i acabava la seua participació.

Els canvis saltaven poc després, quan el francès Fabio Quartararo va arribar en casc roig per establir un 1:36.880 que li donava la pole just per davant del seu company en el Petronas Yamaha SRT, Morbidelli, que aconseguia posar-se segon. Així, relegaven a la tercera posició a Márquez.

Viñales, per la seua part, realitzava una bona sessió arribant des de la Q1 i començarà cinquè, just per darrere del líder del Mundial, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati). Àlex Rins (Suzuki) sortirà novè, Lorenzo ho farà onzè i Joan Mir (Suzuki), dotzè.

Entre els espanyols que no van aconseguir entrar en la Q2, Aleix (Aprilia) i Pol Espargaró (KTM) començaran dissetè i divuitè respectivament, mentre que Tito Rabat (Ducati) iniciarà la prova des del vintè lloc.

Quartararo desbanca Márquez i es converteix en el 'poleman' més jove de MotoGP

Quartararo desbanca Márquez i es converteix en el 'poleman' més jove de MotoGPEFE

tracking