SEGRE

BÀSQUET LLIGA EBA

El Pardinyes, a buscar l'ascens!

El Pardinyes guanya l’Igualada en un final d’infart i disputarà la fase final per pujar a LEB Plata || Avui jugarà pel títol amb el Tarragona després que Davis culminés una remuntada

Els jugadors de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes celebren el triomf contra un batallador Igualada.

Els jugadors de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes celebren el triomf contra un batallador Igualada.POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes disputarà la fase d’ascens a la LEB Plata al superar ahir l’Igualada (87-84) a les semifinals del grup C de la Lliga EBA, en un partit que va decidir Davis en els últims compassos completant una espectacular remuntada de l’equip de Gerard Encuentra. Avui, a les 20.00, els lleidatans jugaran pel títol davant del Tarragona, que es va desfer a l’altra semifinal d’un lluitador Sant Adrià.

El Pardinyes va obrir el partit de la temporada de la pitjor manera, encaixant un 0-10 de sortida i amb Encuentra demanant el primer temps mort abans que es complissin els 2 primers minuts. Va intentar reaccionar a base de triples, però l’Igualada va respondre situant-se 12 punts a dalt, la màxima diferència (6-18). Llavors va sortir de la letargia d’una vegada per sempre el Pardinyes, que liderat per Wendell Davis va firmar un parcial de 13-0 per ficar-se de nou en el matx. Respirava la banqueta lleidatana, però els barcelonins no es van ensorrar i van mantenir el domini, arribant al final del primer quart manant (23-26). L’extrema igualtat va ser la tònica durant el segon període, en el qual alternava l’equip que manava al marcador. L’Igualada va mostrar un encert exterior demolidor, mentre que el Pardinyes s’intentava fer fort gràcies al seu poder físic i la rapidesa de jugadors com Bergadà i Lafuente. Els lleidatans van encarar els compassos previs al descans davant (44-43), però una cistella impossible de Tejero va tancar el segon capítol d’un emocionant duel.

Després del pas pels vestidors es va mantenir el guió. El Pardinyes va intentar agafar marge i van respondre immediatament els visitants. Els lleidatans van arribar a guanyar de 6 amb un triple de Gasque (55-49), però l’Igualada va tornar a anivellar el lluminós abans de l’últim quart (64-62). El Pardinyes es va trobar contra les cordes a l’últim parcial, arribant a perdre per 10 punts (70-80) a falta de 5:28 per al final. Però el Barris Nord va empènyer l’equip lleidatà cap a la remuntada. Parcial de 12-0 que va tancar Davis i resposta de l’Igualada amb un triple i un tir lliure de Tejero (82-84).

En la següent jugada, Rubén Fernández va empatar el partit i Davis a falta de 8.7 segons va aconseguir encistellar i forçar una personal visitant, amb la qual va deixar el 87-84. L’Igualada va tenir l’última possessió, però no va trobar la manera de tirar de tres i va entregar el triomf a un Pardinyes que va fer un pas més en la seua lluita per l’ascens a LEB Plata.

“L’afició ens ha empès cap al triomf”

El tècnic de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes, Gerard Encuentra, es va mostrar molt satisfet amb la victòria, fruit de la fe dels seus jugadors i d’un Barris Nord que els va portar amb safata en els últims compassos. “Ha sigut clau que la nostra gent estigués amb nosaltres, perquè hi ha hagut un moment en què teníem el partit molt complicat, amb ells 10 punts a dalt”, va assenyalar. L’entrenador lleidatà va manifestar que ara l’equip vol aconseguir el títol davant del Tarragona, malgrat els problemes físics d’alguns jugadors. “Té molt mèrit haver arribat fins aquí amb tants problemes en forma de lesions. Estem molt orgullosos.”

Els jugadors de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes celebren el triomf contra un batallador Igualada.

Els jugadors de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes celebren el triomf contra un batallador Igualada.POL PUERTAS

tracking