EL MILLOREL PITJOR

L'Almacelles s'imposa en un partit gris al Balaguer

L’Almacelles s’imposa en un partit gris al Balaguer, que va començar avançant-se en el marcador amb un gol de Ndiaye || El debut de Joan Velasco a la banqueta local posa punt final a una dinàmica negativa de sis jornades sense guanyar dels del Segrià

Òscar Canadell mira d’eludir el marcatge d’un defensa del Balaguer.

Òscar Canadell mira d’eludir el marcatge d’un defensa del Balaguer.NICOLÁS ARLANZÓN

L’EFAC Almacelles es va anotar un derbi sense història al remuntar el gol inicial de Ndiaye per acabar imposant-se a un gris Balaguer per 3-1. Els locals, que estrenaven entrenador, posen fi d’aquesta manera a una ratxa de sis setmanes consecutives sense conèixer la victòria abans d’encarar la recta final del campionat.

L’EFAC va plantejar un matx molt seriós, però quan només es portaven sis minuts de joc el Balaguer va colpejar primer. En una de les poques accions ofensives dels visitants, Ndiaye va rebre una passada llarga a l’espai i va aprofitar la seua velocitat per obrir el marcador (0-1). Els de Joan Velasco van témer que el gol afectés el seu fràgil estat anímic, però van tardar poc a reaccionar.

Jugant amb molta paciència i madurant el xoc, van aconseguir empatar en el minut 24 (1-1), en una rematada de Montoy a passada de la mort d’Òscar Canadell. Aquests dos mateixos jugadors van protagonitzar el 2-1 tan sols set minuts després. Óscar Canadell va transformar amb encert un penal assenyalat per falta d’Aceituno sobre Montoy.

El partit es va decantar cap al bàndol local encara més poc abans del descans, quan l’àrbitre del partit, molt rigorós amb el Balaguer, va expulsar per doble amonestació el visitant Barberán.

La inferioritat numèrica va afectar molt el Balaguer, que va pagar a la segona meitat el sobreesforç realitzat a la primera per intentar contenir l’EFAC.

La segona meitat va tenir poca història, perquè els locals, sabedors de la importància de no abaixar els braços, van aconseguir sentenciar el xoc en el minut 49. Roger Canadell no va perdonar davant del porter després de rebre una bona passada d’Adrià Monfort des de la dreta. Després del 3-1 les ocasions van arribar amb comptagotes. Els de Josep Gil amb prou feines van tornar a inquietar la porteria de Mora, molt segur tota la tarda. Per la seua part, l’EFAC va buscar el 4-1 amb poca fortuna. Una de les ocasions més clares per aconseguir-ho va ser de Marc Viladegut, que va reaparèixer després de la lesió. En resum, victòria de l’EFAC, que ajuda els del Segrià a encarar amb tranquil·litat els últims partits de la temporada.

La pròxima jornada, l’EFAC, que suma 43 punts i ocupa la novena plaça de la classificació, visitarà el camp del Vista Alegre. Per la seua part, el Balaguer rebrà al Municipal el Cambrils.