SEGRE

DEPORTES_LUNES

Màrquez recupera el liderat

Guanya amb autoritat a Jerez i torna a comandar el Mundial || Va encapçalar un triplet català en MotoGP, amb Rins i Viñales completant el podi

Marc Màrquez celebra la seua victòria a Jerez de la Frontera al costat dels membres del seu equip de Repsol Honda.

Marc Màrquez celebra la seua victòria a Jerez de la Frontera al costat dels membres del seu equip de Repsol Honda.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Honda) es va mostrar intractable en el Gran Premi d’Espanya de MotoGP, que es va disputar al circuit Ángel Nieto de Jerez de la Frontera i, amb la segona victòria de la temporada, va recuperar el liderat del Mundial.

Marc no es va deixar sorprendre a la sortida i abans del revolt de final de recta ja era líder davant de les dos Yamaha satèl·lit que dissabte havien comandat els entrenaments, la de Franco Morbidelli i Fabio Quartararo, amb Maverick Viñales en cinquena posició, que després va ser la quarta al superar Andrea Dovizioso. El lleidatà, que va tenir una caiguda sense conseqüències en els lliures matinals, com a conseqüència d’algun problema electrònic en una de les seues motos, va intentar marcar un ritme fort per escapar-se com va fer a l’Argentina, però sense cometre els errors que el van deixar sense puntuar a Austin. En pista, Marc Màrquez va imposar el seu ritme amb Morbidelli i Quartararo intentant aguantar darrere el lleidatà, Àlex Rins recuperant terreny i assetjant Dovizioso, mentre més enrere Valentino Rossi, que havia sortit tretzè, en dos voltes havia aconseguit recuperar dos llocs i anava onzè al davant de Joan Mir. Tant Morbidelli com Quartararo van aguantar l’estrebada inicial de Màrquez, com Dovizioso els atacs de Rins, ja que el barceloní va passar l’italià però aquest li va tornar l’avançament a la recta de meta, per on Jorge Lorenzo, el segon pilot d’Honda, era quinzè al perdre quatre posicions en les primeres voltes. En tot just sis voltes, davant es podia definir un quartet format per Màrquez, Morbidelli, Quartararo i Viñales, amb Rins cinquè al consolidar el seu avançament a Dovizioso i començar la caça dels pilots que marxaven al davant a ritme de volta ràpida i rècord de la categoria (1:38.197) en el setè gir.

En dos voltes, Màrquez va superar en més d’un segon Morbidelli i Quartararo i es va escapar

A poc a poc Marc va deixar clar que el seu ritme era consistent, molt més que el dels seus rivals, i amb un registre d’1:38.265 va obrir fins a gairebé un segon l’avantatge sobre Morbidelli i Quartararo, que anaven molt justos, en la novena volta, i tant Viñales com Rins se’ls van tirar a sobre. En el desè gir el pilot de Cervera ja tenia 1,6 segons d’avantatge i Rins havia atacat Viñales per col·locar-se quart, mentre Quartararo superava el seu company Morbidelli. El lleidatà es va consolidar en la primera posició com el francès en la segona, i Morbidelli, Rins i Viñales barallant-se per la tercera posició quan Rossi semblava estancat en la desena posició, davant de Joan Mir i amb Jorge Lorenzo, igualment, impertèrrit en la quinzena.

Un altre rècord de Màrquez en el tretzè gir (1:38.181) va deixar clar que tenia la carrera controlada i que Quartararo no podria atrapar-lo, però la moto del francès es va rendir abans de temps i el va forçar a abandonar, deixant la lluita per la segona plaça al trio que el perseguia i del qual va començar a destacar-se Rins. En la quinzena volta, nou rècord (1:38.051) per posar-se amb gairebé quatre segon d’avantatge sobre Rins, que va aconseguir escapar-se dels seus rivals i poc després Maverick Viñales va doblegar Franco Morbidelli per completar el que va ser un podi completament català. Més enrere, Rossi va reaccionar i des de la novena posició va passar a la sisena després d’avançar Morbidelli i Crutchlow, poc abans que Joan Mir se n’anés a terra.

“Tenia ganes de guanyar així. És important que els rivals vegin que vaig tenir un error en l’anterior carrera però que arribo aquí i tinc el mateix mètode i continuo igual de centrat. Això, per al campionat, és un copet, encara que estiguem tots molt junts. Tornem a ser líders després d’un zero”, va assenyalar Marc després de la carrera. A més, el pilot de Cervera va assegurar que sabia que correria “els riscos necessaris” en un circuit on “he pogut pilotar com m’agradava a mi, en les tres primeres curses hi havia aquest petit problema que sembla estar solucionat”, va dir. “Al principi no anava gaire centrat, fins i tot he sortit amb por de fallar. Després he anat centrant-me, he tornat al pilotatge normal”, va afegir. Sobre la millora de la moto, va explicar que això ajuda moltíssim. “La moto perfecta no existeix, però el pilot perfecte tampoc. L’equip ha fet un grandíssim treball”, va subratllar. Finalment, el líder del Mundial no es va mostrar sorprès pel treball de Rins. «A Malàisia vaig seguir Rins i vaig dir “aquest està llest per lluitar pel campionat”, ho està demostrant. L’incloïa dins dels aspirants i el tinc com un rival pel campionat.»

tracking