SEGRE

CICLISME COMPETICIÓ

Cancel·len la Volta a Lleida per falta de recursos

Sergi Escobar culpa la Generalitat per no pagar-li la subvenció de l’any passat

El basc Txomin Juaristi, de 22 anys, va ser el vencedor de la 61a edició d'aquesta prova ciclista internacional

Volta a Lleida 2018Lleonard Delshams i Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Volta Ciclista a Lleida, de la qual estava previst disputar la nova edició els dies 7, 8 i 9 de juny, ha quedat suspesa per falta de recursos, segons explica l’organitzador, Sergi Escobar. L’olímpic lleidatà en responsabilitza la Generalitat perquè, segons va explicar, no “ens ha pagat la subvenció de l’any passat i tampoc sembla que ens hagin de pagar la d’aquest”. Cada any l’entitat sota la qual organitza la Volta, el Club Esportiu Speed Republik, rep 8.000 euros de la Generalitat. “Ja vam posar de la nostra butxaca els diners de l’any passat, però no podem fer-ho cada any, som un club familiar i no podem posar-hi més diners”, va afirmar.

Escobar diu que no li paguen per “uns problemes burocràtics que no s’acaben de resoldre” i no veu possibilitats “a curt termini” de tornar a plantejar-se l’organització de la cursa. La manca d’ajuts ja el va portar a plantejar l’edició d’aquest any de nou amb només tres etapes, Lleida, Tremp i Lleida, únics ajuntaments que li donen suport.

Joan Segura, responsable a Lleida de la representació territorial d’Esports de la Generalitat, admet que no han pagat la subvenció, però en responsabilitza el club d’Escobar. “Aquest any havia de cobrar el 2018 i el 2019. Però hi ha unes bases que s’han de complir. Ells no tenen actualitzada la junta directiva, se’ls va advertir i no ho han solucionat. Li vam donar altres opcions però ens va respondre que no l’organitzaria”, va assenyalar Segura.

tracking