SEGRE

Quines probabilitats té el Lleida el jugar el 'play-off'?

El Lleida té un 10,5 per cent de probabilitats

Els jugadors del filial del Lleida Esportiu celebren un dels cinc gols que van aconseguir ahir davant el Bellvitge.

Els jugadors del filial del Lleida Esportiu celebren un dels cinc gols que van aconseguir ahir davant el Bellvitge.LLEIDA ESPORTIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La derrota d’aquest diumenge passat amb el Barcelona B (1-2) va suposar per al Lleida dir pràcticament adéu a les possibilitats de play-off. Les matemàtiques li donen encara unes quantes opcions, concretament un 10,5 per cent. Però si això és poc, la lògica dels precedents li’n dóna encara menys.

L’Espanyol B, quart, és el que el té millor, amb un 56,5% de probabilitats i el Cornellà, el 21,1%

Des que les victòries valen tres punts, és a dir, des de la temporada 1995-96, en vinti-tres anys només hi ha hagut dos equips que al Grup III de Segona B s’hagin classificat per al play-off amb 59 punts o menys, que és la xifra màxima a la qual poden arribar els d’Oliva. Ho va aconseguir el 2008 el Benidorm, amb 59, i el 2003 el Gramanet, amb 57. De fet, la mitjana de punts del quart classificat al Grup III des d’aleshores és de 63,7 punts, gairebé 5 més que els màxims que pot aconseguir el Lleida. A la resta de grups de Segona B, només dos equips més ho han aconseguit i tots dos són del Grup IV: el Ceuta el 2001 i el Lucena el 2013, els dos amb 59 punts.

Dels equips implicats a la lluita per la quarta plaça, el que ho té millor és l’Espanyol B, actual amo d’aquesta quarta posició i que en un 56,5 per cent farà el play-off. Amb un 25,1% de probabilitats hi ha el Cornellà i, amb un 7,9 per cent, el Barça B que, tot i guanyar el Lleida diumenge passat i superar-lo a la taula, té menys probabilitats de classificar-se que els d’Oliva.

tracking