SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Les lleidatanes Àlex Taberner i Elian Graus debuten a Islàndia

Les lleidatanes Àlex Taberner i Elian Graus debuten amb l’UMF Sindri Höfn, de Segona divisió || Estrena triomfal a la Copa amb ‘hat-trick’ de la davantera

Les lleidatanes Àlex Taberner i Elian Graus, als extrems, amb Jovana i Marlyn.

Les lleidatanes Àlex Taberner i Elian Graus, als extrems, amb Jovana i Marlyn.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos futbolistes lleidatanes, la davantera Àlex Taberner i la portera Elian Graus, les dos procedents del Pardinyes, van debutar diumenge passat a la Copa islandesa femenina amb el seu club, l’UMF Sindri Höfn, de Segona divisió. Ho van fer amb una victòria per 4-0 davant del Selfoss en un duel en el qual Àlex Taberner va ser la gran protagonista, ja que va marcar un hat-trick i Elian no va encaixar cap gol.

Les dos jugadores, a les quals s’unirà una altra lleidatana, la centrecampista Marta Sàez, també del Pardinyes, quan acabi el curs, han estat fitxades per aquest equip islandès amb l’objectiu d’ascendir a Primera divisió.

“Només veure que el camp és ple ja ens posa contentes i la gent ens atura pel carrer per felicitar-nos”

Han passat de pagar per practicar el seu esport preferit a rebre un tracte de professionals. “El club ens paga el pis, les despeses i el material esportiu. Al matí treballem en un hotel, de 7.00 a 15.00, i a la tarda ens dediquem al futbol i el sou és aquí el doble que a Espanya”, explica l’Àlex. Després d’un primer amistós en què van perdre, el de la Copa ha estat el seu primer partit oficial. “Tothom ens donava per mortes, perquè és un equip que sempre perdia i feia dos anys que no deixava la porteria a zero”, relata l’Àlex. “Va ser un partidàs. Només de veure que el camp estava ple ja ens va fer contentes i després del partit, pel carrer la gent ens parava per felicitar-nos i dir-nos que havíem jugat molt bé. El tracte del club amb nosaltres és immillorable i les jugadores ens han acollit de la millor manera possible”, afegeix.

L’Àlex i l’Elian comparteixen un pis amb dos futbolistes més de l’equip, Jovana, de Sèrbia i Marlyn, dels Estats Units. Se’ls unirà la Marta a finals d’aquest mes de maig.

“La nostra funció a l’hotel és preparar els esmorzars del bufet i estar pendents de temes de manteniment. L’hotel ens proporciona esmorzar i dinar i en el cas que algun dia tinguem partit i coincidís amb un dia de treball, el mateix club s’ocupa dels canvis de torn”, afegeix. La professionalitat també es nota als entrenaments: cinc dies a la setmana, més el partit.

tracking