SEGRE

OLIMPISME ESPORTS HIVERN

L'esquerra independentista del Pirineu, contra els Jocs Olímpics d'Hivern

Demanen un referèndum vinculant

Les formacions independentistes van presentar ahir la campanya ahir al parc del Cadí de la Seu.

Les formacions independentistes van presentar ahir la campanya ahir al parc del Cadí de la Seu.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esquerra independentista del Pirineu va presentar ahir la campanya Stop JJOO que té com a objectiu donar a conèixer l’oposició al projecte de la candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Representants de la CUP, tant de l’Alt Pirineu com de Barcelona, al costat de membres d’Arran i d’Endavant, van fer públic el seu posicionament al·legant una “falta de transparència” i exigint un referèndum vinculant al territori.

Xènia Antona, de la CUP de la Seu d’Urgell, va denunciar “silenci i secretisme absolut” en la manera de tirar endavant el projecte de la candidatura i va demanar que el Govern “faci públiques les infraestructures que preveu construir, les inversions programades i el pressupost públic que s’hi destinarà”.

La portaveu de la CUP a l’ajuntament de Barcelona, Eulàlia Reguant, va instar la Generalitat a celebrar “un referèndum vinculant” perquè la població del territori “decideixi si vol o no” els Jocs Olímpics d’Hivern, que ha d’anar precedit d’un debat “públic i transparent en el qual s’exposin tots els pros i els contres”.

tracking