SEGRE

DEPORTES

La de Liverpool, quarta desfeta a Europa en 3 anys

Laporta insta a convocar eleccions i diu que vol tornar a ser president

Ernesto Valverde, amb gest de preocupació, durant el partit a Liverpool.

Ernesto Valverde, amb gest de preocupació, durant el partit a Liverpool.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 7 de maig del 1986, el Barcelona vivia a Sevilla un dels seus desastres continentals més grans. Jugava a Sevilla la final de la Lliga de Campions amb l’Steaua de Bucarest. Era el gran favorit, però no va ser capaç de marcar ni un sol gol al rival, ni tan sols a la tanda de penals, i el títol se’n va anar a Romania. Dimarts es complien trenta-tres anys d’aquella deblace i el mal presagi va tenir continuïtat a Liverpool, on el barcelonisme va afegir un nou escenari a la col·lecció de desfetes.

“Fracàs”, “ridícul” o “vergonya” van ser alguns dels titulars a la premsa esportiva d’ahir, a més de les mencions a aquesta cadena de patacades, que s’han produït durant els tres últims anys. El 2017 contra la Juventus, l’any passat amb la Roma i aquest curs amb el Liverpool. En quatre partits d’aquests tres últims anys a la Champions, el Barça ha encaixat 14 gols i no ha marcat. El 2017 va perdre 4-0 al Parc dels Prínceps contra el PSG (desfeta que va arreglar al Camp Nou amb un 6-1); 3-0 a Torí també el 2017; 3-0 a Roma l’any passat i el 4-0 de dimarts a Anfield.

Fa sis anys, el 2013, ja va patir un espectacular enrojolament a les semifinals amb el Bayern de Munic. A l’anada, el Barça va ser envestit, 4-0. Al Camp Nou també va guanyar el Bayern, 0-3, per a un 7-0 global.

El 2017, la Juventus va deixar el Barcelona a quarts, amb un 3-0 a Torí i un 0-0 al Camp Nou, mentre que l’any passat, encara que el Barcelona va guanyar la Roma a l’anada per 4-1, un humiliant 3-0 a la tornada va deixar els blaugranes fora de la final. Amb el Liverpool, era la setena vegada que el Barcelona afrontava el partit de tornada amb un 3-0 i mai havia estat eliminat. El 4-0 va trencar aquesta estadística. D’altra banda, l’expresident Joan Laporta va instar ahir la junta a convocar eleccions aquest estiu i va anunciar la intenció de presentar la candidatura i tornar a presidir el club per “recuperar el model de club i per tornar a aconseguir la glòria per fer història”. Ivan Rakitic, per la seua part, es va fotografiar ahir somrient a la Feria de Abril de Sevilla.

El cap de Valverde, en perill després del ridícul d’Anfield

La continuïtat a la banqueta del FC Barcelona d’Ernesto Valverde, amb contracte fins al 2020, torna a aparèixer com un enorme interrogant, després de la desfeta dels barcelonistes dimarts a la nit a la Champions a Liverpool (4-0).

tracking