Lucas Moura condueix el Tottenham a la primera final de la seua història

Va remuntar a la segona part un 2-0 a l’Ajax

Lucas Moura, autor dels tres gols del Tottenham, en una de les accions ofensives.EFE

Un hat-trick del brasiler Lucas Moura va obrar el miracle per al Tottenham anglès, que va remuntar a la segona part (2-3) un partit que se li havia posat molt costa amunt i amb el qual, contra tot pronòstic, va aconseguir accedir a la final de la Lliga de Campions per primera vegada a la seua història. L’Ajax, que havia guanyat a l’anada per 0-1, va veure com els de Mauricio Pochettino capgiraven el 2-0 amb què els holandesos dominaven al 36’.

Així, el Liverpool, que dimarts va eliminar el Barcelona, i el Tottenham, dirimiran el pròxim 1 de juny al Wanda Metropolitano de Madrid una final inèdita i la segona a la història entre equips anglesos. Mentre que per al Tottenham serà la primera final de la Champions, el Liverpool la disputarà per novena vegada i buscarà la sisena corona per situar-se tercer de l’historial, després del Madrid (13) i el Milà (7).

Els reds van aconseguir els seus cinc títols el 1977 contra el Borussia Mönchengladbach (3-1), el 1978 amb el Bruges (1-0), el Reial Madrid el 1981 (1-0), la Roma el 1984 i el Milan (3-3 i 4-2 als penals). Van perdre les finals del 1985 amb la Juventus a Brussel·les, del 2007 contra el Milan a Atenes i la del 2018 contra el Reial Madrid a Kíev. L’única final entre equips anglesos la van jugar Manchester United i Chelsea a Moscou, el 2008, amb triomf als penals per als de Manchester.

El d’ahir va ser un partit boig, amb un gran domini de l’Ajax durant la primera part, que li va permetre avançar-se amb dos gols de De Ligt i Ziyech. Però després del descans, Lucas Moura va liderar la reacció del Tottenham amb tres gols, el tercer al minut 95.