SEGRE

FUTBOL ACTIVITATS FORMATIVES

Futbol contra el 'bullying'

La UdL impulsa un videojoc per prevenir l’assetjament escolar i entrenar les emocions entre nens i nenes de 10 a 14 anys de la Lliga Pirineus || Els resultats s’obtindran a començaments del 2020

Foto de família de jugadors i entrenadors de l’Escola de Futbol Pont-Ribagorça amb els nous equipaments que han estrenat aquesta temporada.

Foto de família de jugadors i entrenadors de l’Escola de Futbol Pont-Ribagorça amb els nous equipaments que han estrenat aquesta temporada.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gaudir de l’esport gestionant de forma assertiva els conflictes que sorgeixen tant al terreny de joc com als entrenaments o als vestidors. Aquest és l’objectiu de Happy Sport, l’adaptació d’un videojoc impulsat per la Universitat de Lleida (UdL) per tal de prevenir el bullying i que s’està aplicant ara a la Lliga Pirineus de Futbol 7, una competició organitzada pels consells esportius de muntanya en què participen les escoles de futbol de la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Ribagorça aragonesa.

El projecte, liderat per la professora de la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL Gemma Filella, es va desenvolupar amb la també professora Rosa Miralles i el que va ser professor de l’Inefc i entrenador de futbol Emili Vicente, que va morir el 2017. Des d’aquest curs s’està provant als clubs de la Lliga Pirineus de Futbol 7 en el marc d’una tesi doctoral que porta a terme Míriam Farré, dirigida per Gemma Filella i Agnès Ros, i que compta amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran.

Míriam Farré elabora l’estudi com a tesi doctoral amb Gemma Filella, Rosa Miralles i Agnès Ros

“Estem treballant amb un grup experimental d’uns dos-cents nens i nenes d’entre 10 i 14 anys i un grup control. Més que d’un videojoc, podríem parlar de Happy Sport com una eina gamificada (de la paraula anglesa game, que significa joc) en la qual a través d’un software s’entrenen les emocions en l’àmbit de l’esport. Els nens van responent davant d’una sèrie de situacions que se’ls planteja i van obtenint una puntuació. És, abans que res, una eina molt útil contra el bullying”, explica Farré.

Els resultats de l’estudi no estan previstos fins al primer trimestre de l’any 2020. Abans, els dies 4 i 5 de juliol, Míriam Farré intervindrà amb una comunicació en un congrés internacional d’Educació (CIMIE) que aquest any acull la Universitat de Lleida. “Encara que estem aplicant Happy Sport en el futbol base, és transferible a qualsevol esport”, conclou Farré, natural del Pont de Suert.

tracking