SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Insten a repetir el judici a Rosell

La Fiscalia recorre l’absolució de l’expresident del Barça a l’estimar que no es van valorar bé les proves || La defensa diu que és un “recurs insòlit” per “perjudicar el seu bon nom”

Sandro Rosell, a l'arribar a l'Audiència Nacional per comparèixer al judici.

Sandro Rosell, a l'arribar a l'Audiència Nacional per comparèixer al judici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de l’Audiència Nacional va anunciar ahir la presentació d’un recurs contra la decisió d’absoldre Sandro Rosell i quatre dels seus col·laboradors d’un delicte de blanqueig, perquè considera que no es van valorar bé les proves i que els dubtes del tribunal no estan justificats. D’altra banda, la defensa de Rosell i Joan Besolí va acusar la Fiscalia de voler “perjudicar el seu bon nom” a través d’un recurs “insòlit”.

La Fiscalia demana anul·lar la resolució “per insuficiència de motivació” i sol·licita que es repeteixi el judici “amb una composició diferent” del tribunal. “L’absolució només es justifica quan hi ha un dubte raonable i no qualsevol classe de dubte, i destaca la falta de lògica econòmica en l’activitat de Rosell, Besolí i de la resta d’acusats”, assenyala el Ministeri Públic. En aquest sentit, va exposar que no troba “lògic donar per provat que es van crear societats pantalla en paradisos fiscals, es van simular contractes, es van efectuar nombroses transferències a Andorra amb persones properes i sense causa, per concloure que es tracti de negocis lícits”.

A més, es refereix al fet que la sala va apuntalar l’absolució d’un delicte de blanqueig per falta de proves, així com sobre la falta de tipificació a efectes de la doble incriminació necessària perquè Espanya condemni un delicte comès a l’estranger. Segons l’acusació, aquesta és “una conclusió jurídica indegudament aplicada” ja que hi ha hagut una activitat delictiva al Brasil. Es refereix a les activitats del president de la Federació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira, del qual els diners del qual hauria estat blanquejant l’entramat societari de Rosell, segons la querella inicial. Amb tot, el Ministeri Públic destaca que la sentència “reconeix com a correcta i mesurada als fets la investigació de la Fiscalia, de la Policia Judicial i del mateix Jutjat Central d’Instrucció, i valora la utilitat de la presó provisional acordada al complir la finalitat de garantir la presència de dos dels acusats dels quals es podia témer un risc de fuga”.

Per la seua part, la defensa de Rosell assenyala que el recurs es fonamenta “en els mateixos motius que van ser desmuntats per la sentència que va absoldre” l’expresident del Barça i Besolí, així com la resta d’acusats. “Resulta com a mínim sorprenent que allò que s’hauria de veure en seu judicial, i d’allò que aquesta defensa donarà complerta resposta davant de la instància processal oportuna, torni a publicitar-se per part de la mateixa Audiència Nacional, i faltar al literal del que va disposar la mateixa sentència absolutòria, amb l’ànim de perjudicar la imatge i el bon nom de qui ha estat declarat innocent després de passar, injustament, vint-i-dos mesos en presó preventiva”, afegeix.

tracking