CRÒNICA. El Lleida Llista supera un dur test

Venç l’Alcobendas en el partit ajornat per la disputa de la Final Four en què va quedar campió i encara opta a la cinquena posició a la Lliga || César Candanedo, màxim anotador amb tres gols

Xixi Creus controla una bola, en una acció del partit d’ahir amb l’Alcobendas.

Xixi Creus controla una bola, en una acció del partit d’ahir amb l’Alcobendas.CARLES MIRANDA

El Lleida Llista manté les opcions d’acabar l’OK Lliga a la cinquena posició, al superar ahir per 8-6 l’Alcobendas, en un dur test contra un rival que es va esforçar amb duresa, com demostren les divuit faltes que va cometre, a més de les tres faltes directes i un penal que li van assenyalar. El duel era l’ajornat que el Llista havia de disputar el cap de setmana en què va conquerir la segona Europe Cup consecutiva, amb la qual cosa a l’equip d’Albert Folguera li queden ara tres jornades per intentar acabar a la cinquena posició, únic objectiu possible a la Lliga i pel qual lluita amb l’Igualada, amb el qual està empatat a punts.

El Llista tenia un compte pendent amb l’Alcobendas, que a la primera volta el va derrotar per 4-0 a la pista madrilenya, una de les derrotes més unflades de l’equip lleidatà aquesta temporada. El matx va començar bé per al Llista, que als cinc minuts ja guanyava per 2-0 gràcies als gols aconseguits per Joan Cañellas al minut 2 i Maxi Oruste el 5. El matx semblava ben encarrilat, ja que al minut 7 Gonzalo Pérez veia una targeta blava. Pero Maxi Oruste va fallar el llançament i, a més, Cañellas va veure una altra blava en superioritat que l’Alcobends va aprofitar per marcar el 2-1. Era la mostra que el triomf no seria senzill. Al descans es va arribar amb un ajustat 4-3, per culpa d’errors lleidatans, encallats en el joc dur visitant.

A la segona meitat, el Llista va anar obrint bretxa fins a arribar a un 8-4 quan faltaven cinc minuts per al final, però l’equip madrileny encara va anotar dos gols més durant els últims minuts (8-6).

Albert Folguera: “Farem tot el possible per acabar cinquens” El tècnic del Lleida Llista, Albert Folguera, va reiterar després del partit que l’objectiu de l’equip és la cinquena plaça. “Farem tot el possible per acabar a la cinquena posició, ja que la quarta és impossible”, va explicar. “Intentarem competir fins al final”, va afegir. Va admetre la dificultat que representava el partit d’ahir amb l’Alcobendas. “Ens ha costat més que el dia del Liceo. Allà veníem de la Europe Cup i malgrat que només vam fer un entrenament, estàvem forts. Aquest partit ens ha costat molt. Teníem davant un equip guerriller que s’ho estava jugant tot”, va afegir.