EL MILLOREL PITJOR

L'Alcarràs s'atansa al títol

Els de Josep Maria Espasa guanyen a Guissona en un partit tàctic amb un gol de Dani Ayats || La victòria els deixa a les portes de certificar el campionat i l’ascens, a falta de dos jornades

La lluita al centre del camp es va mantenir durant tot el partit.

La lluita al centre del camp es va mantenir durant tot el partit.XAVIER SANTESMASSES

L’Alcarràs es va emportar els tres punts del camp d’un bon Guissona, que no va posar gens fàcils les coses al líder de la competició (0-1). El matx es va mantenir igualat i marcat pel plantejament tàctic dels dos tècnics.

El control general del joc va correspondre d’inici als visitants, que van arribar a Guissona amb ganes de sumar tres punts que els deixessin en condicions de poder cantar la victòria i certificar l’ascens la setmana que ve davant de l’afició, però va ser mes estadístic que efectiu ja que el Guissona, ben disposat en defensa i amb les línies molt juntes esperava darrere una bona sortida al contraatac per sorprendre el rival.

Així les coses, l’Alcarràs mantenia el control del joc però sense crear ocasions d’excessiu perill per a la porteria de Maymó. El Guissona, per la seua part, es va defensar bé però tampoc va crear ocasions de gol als voltants de Joel Mur, tot i que al minut 25 Bernal va estavellar una rematada al pal. Al minut 25, Dani Ayats va encertar en un xut des de dins de l’àrea que es va colar per l’escaire i va suposar el 0-1. Abans del descans, l’Alcarràs va tenir ocasió d’ampliar l’avantatge però el pal va rebutjar la pilota.

Ja a la segona part tots dos equips van perseverar en els plantejaments. D’una banda, l’Alcarràs defensava la seua curta renda i, de l’altra, el Guissona es mantenia dins del partit a l’espera d’embastar alguna bona contra. Els dos equips van tenir algunes arribades però sense arribar a ser veritables ocasions de gol. A falta de vint minuts per al final, l’entrenador local va retirar un dels seus centrals i va introduir un punta per intentar donar més punch als seus. L’Alcarràs va reaccionar endarrerint una mica les línies per defensar el resultat. als últims minuts els locals van reclamar un possible penal a l’àrea de l’Alcarràs que l’àrbitre no va concedir.

Amb aquesta victòria, l’Alcarràs augmenta l’avantatge al capdavant de la classificació sobre l’Artesa de Segre, que no va poder passar de l’empat (2-2) a Torrefarrera i que ja està a cinc punts de l’equip del Segrià. La setmana vinent l’Alcarràs rebrà la visita del Balàfia i l’Artesa de Segre viatjarà a Guissona.

Una victòria dels de Josep Maria Espasa faria estèril qualsevol esforç dels de la Noguera i proclamaria els del Segrià campions i nou equip de Primera Catalana sense haver d’esperar els resultats de l’última jornada del Campionat.