SEGRE

EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA. Última decepció del Lleida Esportiu

L'equip blau exerceix de convidat de pedra a la festa del títol de l’Atlètic Balears || Malgrat el gol de Juanto, els d’Oliva mai van fer la sensació de poder guanyar l’última final per estar en el ‘play-off’

Jugadors del Lleida es dirigeixen, abatuts, fins als vestidors, mentre que al fons la plantilla i l’afició local celebren que són campions de grup.

Jugadors del Lleida es dirigeixen, abatuts, fins als vestidors, mentre que al fons la plantilla i l’afició local celebren que són campions de grup.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu va posar punt final a una segona volta horribilis amb una nova derrota, aquesta vegada al camp del campió del grup, l’At. Balears (2-1), que ho va celebrar amb certa mesura ja que encara li queda tot el play-off al davant. Malgrat que els d’Oliva van rematar més vegades entre els tres pals que el seu rival –sis els lleidatans per tres els balears–, el cert és que els jugadors del Lleida, encara que durant la setmana s’havien omplert la boca de bones intencions, mai van fer la sensació que fossin capaços de guanyar un encontre en el qual es jugaven les escasses opcions que els quedaven per disputar el play-off d’ascens. Fins i tot quan en un moment donat del partit, quan el Lleida ja perdia 2-1, i els resultats de la resta de rivals li eren mínimament favorables –el Barça B i Espanyol perdien i el Cornellà empatava–, tampoc se’ls va veure posar una marxa més en un abarrotat Son Malferit, que va portar amb safata un equip perfectament dirigit per Mandiola, des de la banda, i per l’etern Fullana i el britànic Samuel Shashoua, tota una troballa al mercat d’hivern, i que aquesta vegada va tenir en el punta Nuha un estilet que va trencar quan li va tocar fer-ho un Lleida que va tornar a fallar en les jugades dels dos gols locals.

Fins aleshores, el Lleida s’havia defensat acceptablement bé i fins i tot havia equilibrat la rematada inicial de Villapalos (6’) amb dos més d’Oriol, (23’) i de Noel (33’) que va aturar bé el meta Carl Klaus. Però va arribar una contra de manual dels locals, que donen la sensació de moure’s com un peix a l’aigua en les reduïdes dimensions de Son Malferit, que va iniciar De la Espada i que van arribar a l’espigat Nuha, que es va plantar davant de Pau Torres per batre’l d’una esplèndida vaselina. Va buscar el Balears, amb el Lleida tocat, la sentència i la va trobar un parell de minuts després, en un córner llançat per Fullana, que va defensar fatal el Lleida i que Nuha, sol al segon pal, va marcar a pler. El millor dels d’Oliva, que va seguir encaparrrat en el seu 4-2-3-1 –només al descans va reaccionar per passar al 4-4-2 donant entrada a Pedro Martín–, és que van reaccionar ràpid i un minut després del 2-0 va arribar el 2-1 amb una bona jugada de Noel que va transformar Juanto Ortuño. Va ser l’única vegada en què els locals es van desconcertar i van cedir dos rematades a Dalmau (39’) i Zotko (45’), que no van fer gaire mal.

El segon temps ja era sobrer, sobretot quan el Lleida es va quedar amb deu per l’expulsió de Trilles, al veure la segona groga, i al qual va haver d’acompanyar Zotko, que va agredir sense pilota Canario quan aquest era a terra. Després de la tangana de rigor, rematades llunyanes i sense perill. El Lleida volia (poc) i no podia i l’At. Balears començava a celebrar la seua condició de campió.

tracking