SEGRE

VOLEIBOL SEGONA CATALANA

Tercer ascens en tres anys per al Balàfia Vòlei

El sènior femení ascendeix a Primera Catalana, la mateixa categoria del CECELL

Plantilla del Balàfia Vòlei femení, que ha ascendit a Primera Catalana.

Plantilla del Balàfia Vòlei femení, que ha ascendit a Primera Catalana.BALÀFIA VOLEI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres ascensos en tres anys. El sènior del Balàfia Vòlei femení ha fet història passant en aquest temps de la Quarta Catalana a la màxima categoria del voleibol femení català. Un equip que va començar a competir la temporada 2016-17 compartirà categoria la campanya vinent amb el club que fins ara ha sigut el referent del voleibol femení a Lleida, el CECELL, tret que finalment el club del Camp Escolar aconsegueixi una plaça a la Primera Nacional, la tercera categoria del volei femení estatal.

A falta d’una jornada perquè conclogui la Lliga, l’Autoescola Motocar Balàfia Vòlei es va assegurar l’ascens al vèncer aquest cap de setmana per 2-3 a la pista del Sant Fruitós. Un fet històric per a un equip que va començar a competir fa només tres anys. En aquella primera temporada 2016-17 a Quarta Catalana va aconseguir l’ascens a Tercera Catalana. L’any següent va fer el salt a Segona Catalana i en l’actual ha ascendit Primera Catalana.

L’equip, que entrena Xavi Balsells, tancarà la temporada aquest dissabte al pavelló Juanjo Garra

A més, poden acabar la temporada com a campiones si dissabte, en l’últim partit, derroten al pavelló Juanjo Garra el Sant Quirze, que és el cuer de la competició.

Xavi Balsells, entrenador de l’equip, explica que “hem complert l’objectiu de la temporada, que no era cap altre que l’ascens a Primera Catalana, consolidant tot el treball que està fent el club en els últims anys en el vòlei femení”. “Estem molt orgullosos del treball que hem fet”, afegeix.

Balsells destaca que “la clau de l’èxit està a combinar a la perfecció l’experiència d’algunes de les jugadores de la plantilla amb la joventut de les que s’han incorporat procedents del Juvenil i del Cadet, que han tingut un paper molt important durant la temporada”.

El tècnic assenyala, a més, que “és aquí on es veu el bon treball que s’està fent amb la base”.

Si el CECELL, que a la fase d’ascens a Primera Nacional que s’ha disputat aquest cap de setmana ha quedat tercer, no aconsegueix finalment fer el salt a la tercera categoria del voleibol espanyol, la pròxima temporada hi haurà derbi lleidatà a Primera Catalana. Per damunt de la Primera Nacional ja només hi ha la Superlliga 2 i la màxima categoria, la Superlliga.

D’altra banda, fa tres temporades el Balàfia Vòlei va afegir tres equips femenins a la seua estructura, en la qual aquest any en competeixen sis.

El club ha passat en set anys d’un a quinze equips El Balàfia Vòlei va nàixer el 2011 amb l’objectiu de rellançar aquest esport a Lleida i amb un sol equip, el sènior masculí. Set anys després, aquesta temporada el club compta amb 15 equips i un total de 160 jugadors i jugadores. Dels 15 equips actuals, sis són femenins, cinc masculins i els altres quatre, mixtos.

tracking