BÀSQUET LLIGA EBA

Brillant posada en escena del Pardinyes

Guanya el filial del Gran Canària en el primer partit de la fase d’ascens a LEB Plata || Un parcial de 0-16 al tercer quart va decantar el duel a favor del conjunt de Gerard Encuentra

alt

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes va obrir ahir la fase d’ascens a LEB Plata superant el filial del Gran Canària per un contundent 73-90, en un duel que va quedar encarrilat amb un demolidor parcial de 0-16 al tercer quart. L’equip de Gerard Encuentra va firmar una brillant posada en escena i va deixar bon gust de boca de cara als dos partits que li resten.

Primera meitat molt igualada, amb el Pardinyes prenent la iniciativa en els primers compassos i un rival que va respondre amb una potent bateria de tirs exteriors. Fins a 7 triples es van poder veure en el primer quart, que va tancar Bergadà amb el 16-19. Els lleidatans, amb un Pau López castigat amb tres personals, es va posar 5 punts amunt durant els primers minuts del segon quart, però els canaris van tornar a recuperar-se i van capgirar l’electrònic (29-26). El Pardinyes va saber aprofitar els tirs lliures i amb una escomesa final va arribar al descans amb avantatge mínim de 33-35.

La igualtat es va mantenir fins que Lázaro González va establir el 38-38 amb un tir lliure. El Pardinyes va passar a mostrar un bàsquet de molts quirats i, malgrat els intents del tècnic canari d’aturar l’exhibició lleidatana, un parcial de 0-16 va deixar el duel encarrilat (38-54). Bergadà va establir una màxima renda de 17 punts (39-56) i els canaris van passar al pla B, remuntar a força de triples, abans d’acabar el tercer quart amb 45-61. Kljajic, González i Balcerowski van obligar Encuentra a aturar el partit amb 53-64 i el Pardinyes va respondre amb una cistella de Rubén Fernández i un altre triple d’un inspirat Bergadà. L’últim intent de reacció del Gran Canària va ajustar el marcador fins al 60-69 després d’un triple de Javi López, però una antiesportiva de González sobre Davis va frenar l’empenta del rival. Amb el crono de cara, el Pardinyes va saber portar el partit al seu terreny en els compassos finals, sense perdre la calma, i fins i tot el júnior Marc Civera es va permetre el luxe de tancar el matx amb un espectacular triple.

Els jugadors de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes celebren el triomf sobre el filial del Gran Canària.R. GASQUE