SEGRE

EDUCACIÓ UNIVERSITAT

La Seu d'Urgell acollirà estudis d'Inefc a partir del curs 2020-2021

La consellera Budó anuncia que serà un grau sobre esports de naturalesa

Meritxell Budó, amb Albert Batalla i Gerard Figueras, tots dos a l’esquerra, ahir a la Seu.

Meritxell Budó, amb Albert Batalla i Gerard Figueras, tots dos a l’esquerra, ahir a la Seu.AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, va anunciar ahir que la Seu d’Urgell acollirà a partir del curs 2020-2021 un Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE), coordinat per l’Inefc i adscrit a la Universitat de Lleida (UdL).

Budó va ser rebuda a l’ajuntament de la Seu per l’alcalde, Albert Batalla, i va firmar al Llibre Vermell de la ciutat, ja que era la seua primera visita oficial al consistori. Així mateix, es va reunir amb representants dels grups municipals de la corporació urgellenca.

Més endavant, Budó va visitar el Parc Olímpic del Segre, acompanyada del secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras. Allà, la consellera va explicar que l’Inefc s’implantarà per primera vegada a l’Alt Pirineu i obrirà a la capital de l’Alt Urgell una seu en la qual es podrà estudiar presencialment un dels seus graus, concretament l’especialitat d’esports de la naturalesa.

Budó va detallar que la implantació d’aquests estudis serà de forma gradual, però que quan estiguin totalment desplegats pot suposar la presència a la Seu de fins a 400 estudiants universitaris, i valora que “serà una eina important de cara a la dinamització territorial, portant el coneixement i la universitat al territori”.

La portaveu del Govern va afegir, en aquest sentit, que “tindrà una dimensió no només local, perquè es vincularà a un grau transfronterer”.

Per la seua part, Albert Batalla va assegurar que la Secretaria General de l’Esport garantirà el finançament d’aquest nou centre universitari, quant al seu funcionament ordinari, i que alhora s’està buscant el suport de la Diputació per garantir un espai físic propi.

Pel que fa a la ubicació, Batalla va avançar que s’estudien dos espais: la Ciutadella de Castellciutat, de la qual l’alcalde recorda que anteriorment ja havia acollit activitat formativa d’estudis superiors, o bé el recinte del Seminari Diocesà.

Fonts de l’Inefc van assenyalar a aquest diari que s’està fent un estudi, però “falten encara molts detalls per concretar” per implantar a la Seu aquest grau universitari.

tracking