SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El balaguerí Lluís Cortés pot guanyar la Lliga de Campions femenina amb el Barça

El balaguerí Lluís Cortés pot guanyar la Lliga de Campions femenina amb el Barça || “Ho afronto amb molta il·lusió”, assegura, i vaticina que l’equip jugarà partits al Camp Nou

Lluís Cortés, amb el president Josep Maria Bartomeu i Ernesto Valverde, tècnic del primer equip.

Lluís Cortés, amb el president Josep Maria Bartomeu i Ernesto Valverde, tècnic del primer equip.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lluís Cortés Cava (Balaguer, 18-8-1986) pot fer història i convertir-se demà en el primer entrenador lleidatà a guanyar la Lliga de Campions. El seu equip, el FC Barcelona femení, disputa demà a Budapest la final davant de l’Olympique de Lió (18.00), l’equip més premiat de la competició, amb cinc títols en els últims vuit anys. En declaracions a SEGRE, el balaguerí explica que afronten la final “amb molta il·lusió, amb la idea de disfrutar d’aquest moment i amb ganes de demostrar a Europa l’equip que som”.

Admet ser conscient del moment històric a què s’enfronta: “Hem aconseguit una cosa molt difícil i s’ha de valorar, però una vegada que hem arribat aquí cal aconseguir fer la història una mica més gran.” Diu que el fet de no ser favorits els beneficia: “Ens treu pressió. Per una vegada no estem obligats a guanyar, encara que el fet de no ser favorits no vol dir que no anem a competir al màxim.”

El president es va negar a comentar baixes ni fitxatges fins després de la final de la Copa del Rei

Com a entrenador d’equips femenins es va iniciar al Lleida, va crear la secció al Balaguer i ha estat seleccionador català sub-12, sub-16 i sub-18, categoria en la qual l’equip es va proclamar campió d’Espanya. També ha sigut segon de la Catalana absoluta, d’on va passar al FC Barcelona, i des del gener és el primer entrenador. La clau de la final diu que està a “ser nosaltres mateixos, treure’ns la por i jugar amb confiança i amb el nostre estil. I vagi com vagi el partit no estalviar cap esforç, perquè només així els podrem guanyar”.

A Balaguer hi haurà una pantalla gegant, una cosa que li fa una especial il·lusió. “Ajudarà a viure el partit amb ambient i segur que serà bonic. Animo tothom a anar a veure’l”, afegeix Cortés.

És conscient del creixement d’aquest esport. “S’han fet passos de gegant en el futbol femení, tant en inversió, visibilitat i reconeixement com en repercussió mediàtica. Ara cal consolidar-lo.” I sobre jugar al Camp Nou, diu que “tard o d’hora ho farem, però el que m’agradaria és omplir cada setmana el nostre camp, no només en els partits importants”.

tracking