SEGRE

BÀSQUET LLIGA EBA

A una victòria de la LEB Plata

El Pardinyes guanya el Chantada després de remuntar un desavantatge de 22 punts i pujarà si venç avui el Benicarló || Dos tirs lliures de Davis decanten un duel amb 21 triples de l’equip lleidatà

Els jugadors de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes van celebrar el triomf amb la seua afició.

Els jugadors de l’Ilerdauto Nissan Pardinyes van celebrar el triomf amb la seua afició.M. IMIRIZALDU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes és a només un triomf de certificar el seu ascens a la LEB Plata al guanyar ahir el Chantada (81-79) després de remuntar un desavantatge de 22 punts. Si venç avui (12.00) contra el Benicarló pujarà directament, mentre que en cas de perdre tindria una nova oportunitat demà, ja que disputaria una repesca davant del subcampió de l’altre grup de la seu de Ponferrada. Dos tirs lliures de Davis a 10 segons per al final van segellar una extraordinària remuntada de l’equip de Gerard Encuentra, que va arribar a perdre 20-42 en una primera meitat per oblidar. Un parcial de 0-16 entre el final del primer quart i l’inici del segon va posar el partit de cara als gallecs, que van demostrar un nivell d’encert exterior descomunal. A més, Víctor Vinós va caure lesionat i no va poder entrar més en la rotació. Amb el 28-44 al descans, ni els més optimistes podien creure en una remuntada, però el Pardinyes va pagar al Chantada amb la mateixa moneda. Un triple rere un altre per situar-se a 6 punts dels de Lugo (46-52). Però el Chantada, molt més físic a la zona i amb més experiència, va mantenir la calma i va aguantar 9 punts a dalt abans d’entrar en els últims deu minuts (57-66). El festival de triples va continuar –21 per als lleidatans en tots el partit– i el marcador va seguir ajustant-se. Lafuente, amb el seu cinquè triple, va posar els seus a només 2 punts (69-71), però va tornar a respondre el Chantada. A falta de 35 segons, el marcador reflectia el 76-79 i Rubén Fernández, des de la cantonada, va establir l’empat.

En el següent atac, els nervis van tenallar els gallecs, que havien malgastat 22 punts de renda, i Manchón va trepitjar la línia de fons. Pilota per al Pardinyes, que ho va confiar tot a un Davis que van enviar a la línia de tirs lliures. Amb nervis d’acer va anotar els dos i va deixar l’última possessió al Chantada amb 10.34 segons i 81-79 al marcador. Els gallecs no van trobar la manera de tirar i la banqueta va esclatar d’alegria al sonar la botzina. El Pardinyes estava més a prop que mai de poder fer el salt a la LEB Plata, cosa que avui pot certificar.

“Mai hem deixat de creure en la remuntada” Gerard Encuentra va assenyalar després de l’espectacular triomf amb el Chantada que “el plantejament del primer temps ha sigut un error meu i assumeixo la culpa. Després del descans hem canviat i mai hem deixat de creure en la remuntada i en la victòria”. Sobre el partit d’avui amb el Benicarló, el tècnic del Pardinyes va manifestar que “és una altra final en aquest camí. Sabíem que hauríem de guanyar els tres partits per pujar. Tot i que ens quedaria una altra oportunitat diumenge, volem guanyar-los tots”.

tracking