SEGRE

HOQUEI PATINS OK LLIGA

Adéu al somni europeu

El Vila-sana liquida amb la seua derrota i la victòria del Gijón les poques opcions que tenia de jugar a Europa || Es jugarà ser quart en l’última jornada

Victòria Porta, autora del gol lleidatà, intenta prendre la bola a una jugadora del Manlleu.

Victòria Porta, autora del gol lleidatà, intenta prendre la bola a una jugadora del Manlleu.ORIOL ANDRÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patí Vila-sana va enterrar ahir les escasses opcions que encara allotjava de jugar la temporada vinent la competició europea. Necessitava guanyar a la pista del Manlleu i que el Gijón perdés o empatés davant del Cuencas Mineras, penúltim classificat, per arribar a l’última jornada davant les asturianes amb la plaça europea en joc. Però cap de les dos premisses es va donar. Les lleidatanes van caure per la mínima (2-1) i les de Gijón van atropellar el seu rival autonòmic (15-1), deixant el Vila-sana sense opcions matemàtiques de fer història.

El quadre lleidatà va arrancar el partit una mica espès i abans de complir-se els primers tres minuts ja anava darrere en el marcador en una acció de mala sort. L’equip no es va ensorrar i va començar a dominar amb claredat i gaudint de bones ocasions, però unes vegades la portera local i d’altres el pal van evitar l’empat. A la segona meitat, Victòria Porta, que aquesta setmana ha estat inclosa al costat de la portera Anna Ferrer en la preselecció absoluta per al Campionat del Món de Barcelona, va aconseguir la igualada. El Vila-sana va gaudir de diverses ocasions per posar-se al davant (va enviar quatre boles al pal en tot el matx), però la sort li va tornar a ser esquiva. No així el Manlleu, que en una altra jugada desafortunada per a les lleidatanes, en la qual una rematada de Díez va tocar primer una jugadora del Vila-sana abans d’entrar a la porteria, va tornar a posar-se amb avantatge i aguantaria fins al final del partit el setge de les lleidatanes, que no van merèixer perdre un partit que van dominar per joc i ocasions.

L’equip de Jordi Capdevila afrontarà ara l’última jornada davant del Gijón amb la quarta posició en joc, un premi de consolació que, si no hagués conquerit el Voltregà la Copa d’Europa, li hauria atorgat un bitllet per jugar la competició continental (van els tres primers de l’OK Lliga i el Voltregà, com a vigent campió de l’Eurolliga).

lleida

El Lleida Llista rep aquest migdia (12.00) a l’Onze de Setembre el FC Barcelona, l’únic equip de l’OK Lliga que es manté encara invicte aquesta temporada. Els homes d’Albert Folguera, que encara persegueixen la cinquena posició de la taula –ara estan empatats a 45 punts amb l’Igualada–, volen tenir l’honor de batre per primera vegada els blaugranes en la competició domèstica i el tècnic no creu que vinguin tocats moralment per la recent eliminació de l’Eurolliga.

“Són professionals, cobren molts diners i no es poden permetre el luxe de venir a Lleida i perdre. Vindran a guanyar, perquè és la seua obligació i perquè volen acabar la Lliga invictes, és l’objectiu que s’han proposat. Però nosaltres anirem a competir, amb l’al·licient de veure si som capaços de ser el primer equip de la Lliga que els guanya”, va indicar.

Folguera també va lamentar la baixa definitiva d’Andreu Tomàs, que no ha rebut la cautelar del comitè i haurà de complir avui el segon dels dos partits que li van imposar per la seua expulsió davant del Liceo (un partit per acumulació i un altre per l’expulsió). “És una baixa important, però competirem igual. Hem de fer-los mal en atac i no perdre la calma”, va apuntar.

tracking