EL MILLOREL PITJOR

Alcarràs ja és de Primera

Va superar el Balàfia per proclamar-se matemàticament campió de Segona Catalana 21 anys després || Prop de 500 persones van assistir al partit

Els jugadors de l’Alcarràs celebren el campionat a la gespa després del partit.

Els jugadors de l’Alcarràs celebren el campionat a la gespa després del partit.CARLES MIRANDA

L’Alcarràs va superar ahir el Balàfia (4-1) i es va proclamar, a falta d’una jornada per disputar-se, matemàticament campió de Segona Catalana, 21 anys després d’haver-ho aconseguit per primera vegada. Els lleidatans debutaran la pròxima temporada en Primera Catalana, categoria que va substituir l’antiga Preferent, en la qual l’Alcarràs va jugar la temporada 1997-98.

Els del Segrià van poder celebrar el títol a la gespa amb la seua afició, que va omplir les grades del Municipal d’Alcarràs amb prop de 500 persones. A més a més, els jugadors i el cos tècnic de l’Alcarràs també van fer una rua pel municipi després del partit i les celebracions al camp.

Quant al matx d’ahir, l’Alcarràs va tardar a entrar en joc, però quan ho va fer va ser molt superior a un Balàfia, que després de la derrota d’ahir es manté provisionalment en la tercera plaça.

Els locals van començar el partit un pèl erràtics i en el minut 4 el Balàfia ja els va avisar que no li posaria les coses fàcils, a l’enviar un perillós xut al pal. Els del barri lleidatà portaven la iniciativa del xoc, encara que l’Alcarràs es mantenia sòlid al centre del camp.

Amb el pas dels minuts, les forces van anar igualant-se, fins que en el minut 33, Roger Ezquer va trencar la igualada posant l’1-0 al batre per sota Adrián Ocaña. Amb el primer gol l’Alcarràs es va desfer de la pressió i va començar a dominar el ritme del partit amb solvència. Tot i així, al descans, el marcador continuava reflectint un ajustat 1-0, malgrat que l’Alcarràs va tenir oportunitats clares per augmentar l’avantatge, entre aquestes dos xuts que van impactar al travesser de l’arc visitant.

Després del pas pels vestidors, la tònica del matx va continuar igual, amb un Alcarràs que portava el ritme del duel còmodament. D’aquesta forma, el segon gol no va tardar a arribar. En el minut 62, de nou Ezquer va batre la defensa rival en una jugada confusa dins de l’àrea del Balàfia. En el minut 77 va arribar el 3-0, obra de Ramon Ayats, que va enviar la pilota al fons de la xarxa amb un potentíssim xut creuat des de dins de l’àrea.

Malgrat el domini de l’Alcarràs, el Balàfia no va perdre la cara al partit i en el minut 81 va retallar distàncies per mitjà d’Iván Romero, que va posar el 3-1 al marcador.

L’Alcarràs, tanmateix, no es va deixar intimidar i encara va ser capaç d’anotar un gol més, que va arribar en l’últim minut del matx en una jugada ràpida que va acabar amb una rematada de García dins de l’àrea que va significar el 4-1 definitiu.

La pròxima jornada, l’Alcarràs posarà fi a una excel·lent temporada visitant el Vallfogona de Balaguer, en un partit que enfrontarà el campió i el cuer.