SEGRE

DEPORTES

L'Espanyol entra a Europa i el Girona baixa

Els jugadors de l’Espanyol celebren un dels gols.

Els jugadors de l’Espanyol celebren un dels gols.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’RCD Espanyol, amb la victòria ahir davant de la Reial Societat (2-0), va ascendir a la setena posició i va prendre el lloc de Lliga Europa a l’Athletic Club, que va caure davant del Sevilla (2-0) en una última jornada de LaLiga Santander en la qual el València es va adjudicar l’última de les places de Lliga de Campions en joc al vèncer al Reial Valladolid (0-2). Per la seua part, el Girona, que ja estava virtualment descendit, ho va confirmar perdent al camp de l’Alabès per 2-1.

El premi de la segona competició continental va ser per a l’Espanyol, que es va imposar a la Reial Societat (2-0) i va celebrar la seua tornada a Europa dotze anys després amb una massiva invasió de camp a l’RCDE Stadium. Sevillistes (59) i periquitos (53) hauran de jugar la fase prèvia, mentre que el Getafe (59) –amb el particular guanyat amb el Sevilla– avança directament a la fase de grups. Per la seua part, els de Marcelino García Toral no van fallar a Pucela i van impedir la gesta del Getafe, que va cedir un empat en els últims minuts davant del Vila-real (2-2). Així, els valencianistes, que finalitzen amb 61 punts, estaran a la fase de grups de la Champions la pròxima temporada al costat de FC Barcelona, Atlètic i Reial Madrid. Finalment, l’Osca va dir adéu a la categoria guanyant el Leganés per 2-1.

Jugaran Champions: Barça, Atlètic, Reial Madrid i València. Europa League: Getafe, Sevilla i Espanyol. Descendeixen: Girona, Rayo i Osca.

tracking