BÀSQUET COPA CATALUNYA

El CB Alpicat cau en el primer assalt

Albert Vallverdú intenta escaparse d’un rival, ahir.

Albert Vallverdú intenta escaparse d’un rival, ahir.CARLES MIRANDA

El CB Alpicat haurà de remuntar cinc punts per mantenir viu el somni. Ahir, els lleidatans van caure derrotats al partit d’anada de la primera eliminatòria del play-off d’ascens a la Lliga EBA davant del Roser (66-71), en un matx en el qual van anar guanyant el descans però en què els gironins van remuntar en un gran tercer quart i el van rubricar en l’últim parcial. El duel de tornada serà dissabte a les 19.15 hores.

El matx va començar igualat, encara que amb els lleidatans anant a remolc en el marcador. Tanmateix, l’Alpicat es va posar al davant en l’equador d’aquest període aprofitant la pobra anotació visitant, fins a situar-se amb un 26-21.

Al segon parcial, els de Joan Isart van ampliar la diferència amb un rotund 19-15, especialment gràcies als cinc triples anotats, dos de Martí Duch i tres d’Albert Vallverdú. En canvi, el Roser es va mantenir viu traient avantatge dels tirs lliures de què va disposar: en va anotar un total de vuit i en va fallar únicament tres. Al descans, l’Alpicat comptava amb un avantatge de nou punts sobre el seu rival (45-36).

Al tercer parcial, l’Alpicat va abaixar l’efectivitat, ja que en els primers quatre minuts va anotar només quatre punts. En els últims dos minuts del parcial va ser quan els gironins van donar la volta al marcador, especialment gràcies a tres triples, l’últim in extremis, que el van situar un punt al davant (56-57).

L’últim quart es presentava obert per la igualtat que hi havia al marcador, encara que la tendència va seguir la del quart anterior, amb un Roser que va arredonir la remuntada i va arribar al definitiu 66-71 amb un parcial de 10-14, en el qual es van veure menys punts com a conseqüència de les constants interrupcions. Això va provocar que els visitants arribessin a disposar de 14 tirs lliures, dels quals en van anotar vuit i en van fallar sis.