Massa obstacles per al Lleida Llista

Excessiu correctiu davant del Barça en un duel amb clar protagonisme dels àrbitres, que es van inventar dos penals i una falta directa que van dinamitar el partit || El club firma l’acta amb protesta

Moment en què Lluís Tomàs s’encara amb els col·legiats.

Moment en què Lluís Tomàs s’encara amb els col·legiats.JORDI ECHEVARRIA

El tècnic llistat, Albert Folguera, es va mostrar molt crític amb l’actuació arbitral, que va marcar el desenvolupament del partit: “El resultat és massa voluminós. Avui em sento molt perjudicat, per a mi ha sigut molt injust.” I va afegir: “El Barça és el Barça i sabíem que seria molt difícil, per no dir que impossible. Ja vaig dir que eren molt seriosos i professionals i que no vindrien aquí amb els braços caiguts, com han demostrat, però hi ha moments clau que marquen el partit, com un penal que és fora de l’àrea, una primera directa que no el toca, perquè si el toca hauria estat targeta blava i no l’hi ha ensenyat, i el segon penal tot just començar la segona part, que és una pedrada que llancen a la desesperada que toca al patí del Maxi, que ni es mou”, va explicar.

Folguera va apuntar que el Barça no necessita aquests ajuts perquè “ens hauria guanyat igualment. Em molesta perquè a la segona part teníem molt clar el que havíem de fer, i aquest penal ens trenca per complet, perquè hem de tornar a remuntar i això ens ha fet molt mal”. El tècnic es va queixar de la diferent vara de mesurar que van utilitzar els àrbitres. “Ells [els blaugranes] es passen tot el partit parlant als àrbitres a l’orella, dient-los de tot i només ens han amenaçat a nosaltres. Ens han avisat a tots, a ells no, poden menjar l’orella i no passa res. Ja sabem el que hi ha”, va dir.

Els àrbitres van anotar a l’acta les protestes de Lluís Tomàs i Roberto di Benedetto al final del duel

El Lleida Llista no va poder repetir la gesta de la primera volta, quan va ser capaç d’empatar (va estar a punt de guanyar) al Palau, l’únic que ho ha aconseguit aquesta temporada, i es va emportar un correctiu excessiu (4-9) en un partit amb clar protagonisme arbitral. El Barça va demostrar el seu potencial davant d’un quadre llistat seriosament perjudicat, amb dos penals que no eren i una falta directa més que discutida que van tallar d’arrel qualsevol indici de reacció.

El partit va arrancar amb el Llista dominant i gaudint de les primeres ocasions a càrrec de Bruno di Benedetto i Oruste, protagonistes de l’1-0. L’argentí dispara i el francès desvia la bola prou per despistar Egurrola. L’alegria va durar tot just 13 segons. Després de treure del centre, Pablo Álvarez cau i els col·legiats assenyalen una falta directa, però sense mostrar cap targeta blava davant la sorpresa dels llistats. Primer regal que l’argentí no desaprofita i empata. Després d’uns minuts d’intercanvi de cops, el Barça prem l’accelerador i en tot just minut i mig anota tres gols que pràcticament sentenciaven el duel (1-4). Però el Llista mai no es rendeix. No ho va fer al Palau i ho va repetir ahir. Bruno, en una jugada similar a la del primer gol, ara desviant un tir del seu germà Roberto, va donar esperances de remuntada, que es van confirmar minuts després amb el gol de Candanedo, que després d’errar inicialment el penal va recollir el rebuig i va batre Egurrola elevant la bola (3-4). Però els àrbitres van tornar a fer de les seues, ara assenyalant un penal sobre Álvarez quan l’acció era clarament fora de l’àrea, la qual cosa va enervar l’afició local, que va fer càntics de “fora, fora!” als de negre. L’argentí tampoc va malgastar el segon regal dels col·legiats i va posar el 3-5 a 17 segons per arribar al descans. Però ni així no es van rendir els d’Albert Folguera. A l’últim sospir de la primera meitat , Maxi Oruste, recollint un rebuig, va batre Egurrola per posar un esperançador 4-5.

A la tornada dels vestidors, Cañellas hauria pogut empatar el partit, però el seu tir el va repel·lir el travesser. Roberto, per partida doble, Bruno i Candanedo també van tenir l’empat a les mans, però Egurrola ho va evitar.

I poc després va arribar la tercera ajuda arbitral, que ja va ser definitiva. Oruste toca la bola amb el patí sense intencionalitat i els col·legiats assenyalen penal, que aquesta vegada transforma Joao Rodrigues. El gol va caure com una llosa. Encara que els llistats no van abaixar els braços, la sort els va ser esquiva i van acabar encaixant tres gols més.

Al final, Lluís Tomàs i Roberto es van encarar amb els àrbitres, que van fer constar a l’acta que el porter els havia anomenat “pocavergonyes”, quan realment havia dit “no teniu vergonya”, la qual cosa els va obligar a canviar-ho a l’acta, la qual el Llista va firmar amb protesta i esperant que no hi hagi sancions.