EL MILLOREL PITJOR

Messi frena l'Eibar

L’argentí tanca la Lliga firmant un doblet a Ipurua i amb 36 gols acaricia la seua sisena Bota d’Or || L’equip de Valverde, que es va agafar el partit com un assaig per a la final de la Copa del Rei, va començar bé, però es va diluir amb el pas dels minuts

Semedo, que va rebre un fort cop, salta amb Cucurella.

Semedo, que va rebre un fort cop, salta amb Cucurella.EFE

El Barça va empatar davant l’Eibar a Ipurua (2-2) en el partit que tancava ahir LaLiga Santander, un partit intranscendent per als dos equips que va resultar molt entretingut a la primera part, quan es van anotar els quatre gols inclòs un doblet de Leo Messi, i bastant menys atractiu després del descans. Amb aquests dos gols, l’argentí manté àmpliament el seu liderat al capdavant de la Bota d’Or del futbol europeu, amb un total de 72 punts (36 gols), vuit més que el seu immediat perseguidor, el francès Kylian Mbappé. Seria la seua sisena Bota d’Or.

Si el partit davant de l’Eibar era un assaig per a la final de la Copa del Rei, el resultat no va ser gaire positiu perquè el Barça va ser de més a menys a Ipurua, on va demostrar que encara ha d’ajustar certs mecanismes i recuperar-se anímicament per acabar el curs amb un doblet.

A sis dies de tancar la temporada amb la final de la Copa del Rei davant del València, Ernesto Valverde es va prendre el partit d’ahir com un amistós per preparar l’esmentat matx i va dissenyar una alineació de gala amb l’excepció dels tres davanters lesionats (Luis Suárez, Dembélé i Coutinho), per la qual cosa Malcom i Sergi Roberto van ser els acompanyants de Leo Messi en atac.

Tanmateix, va ser l’argentí l’únic capaç d’anotar, concretament els dos gols que van arredonir el seu pitxitxi i de passada el van atansar a una nova Bota d’Or.

L’Eibar, no obstant, es va avançar en el marcador, ja que va sortir amb la seua alta intensitat habitual sense importar-li que no hi havia res en joc i amb ganes de reivindicació per part de Marc Cucurella.

El del planter del Barça, cedit a l’Eibar, va aprofitar una deixada de Sergi Enrich per afusellar dins de l’àrea Jasper Cillessen (min.20), que serà titular a la final de Copa i que va poder segurament fer una mica més en els dos gols que va encaixar a l’estadi eibarrès.

Però Messi va emmudir Ipurua amb dos gols en tot just un minut. Primer va aprofitar una gran passada interior d’Arturo Vidal per batre Dmitrovic i el porter balcànic tampoc va poder fer res en el següent mà a mà. Aquesta vegada el 10 barcelonista va aixecar la pilota amb suavitat després de recórrer mig camp sol i a la carrera, aprofitant un desajust a la defensa local. Tanmateix, l’Eibar, que disputarà la sisena temporada consecutiva a Primera, no va voler malgastar l’ocasió d’aconseguir el primer punt de la seua història davant del Barça i se’n va encarregar De Blasis.

A la segona meitat es va produir una lògica davallada en el ritme. El duel també va deixar oportunitats per als joves Wagué i Carles Pérez al Barcelona, que va donar per bo un empat que li permet tancar la Lliga amb 87 punts, 11 per sobre de l’Atlètic i 19 respecte al Reial Madrid.