SEGRE

CICLISME GIRO D?ITÀLIA

Roglic dóna un cop d'autoritat i Conti salva el seu liderat al Giro

Primoz Roglic, ahir al podi després d’adjudicar-se la novena etapa.

Primoz Roglic, ahir al podi després d’adjudicar-se la novena etapa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma) es va imposar ahir en la novena etapa del Giro d’Itàlia, una crono individual de 34,8 quilòmetres entre Riccione i amb final en alt a San Marino, en una jornada que va castigar molts dels ciclistes favorits però en la qual l’italià Valerio Conti (UAE-Team Emirates) va retenir la maglia rosa de líder de la general.

Amb un temps de 51:52, a una mitjana de 40 quilòmetres per hora, Roglic es va exhibir sota el xàfec que va rebre els corredors a San Marino, adjudicant-se a més la seua segona victòria d’etapa després de l’aconseguida en la jornada inaugural, precisament la primera contrarellotge de la ronda transalpina. Sols Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) va respondre al cop de l’eslovè, cedint només 1:05, mentre que molts dels favorits, com Mikel Landa (Movistar) –a 3:03–, es van deixar temps en vigílies de la primera setmana d’alta muntanya, que començarà divendres.

José Joaquín Rojas (Movistar), que arribava a l’etapa com a segon de la general, va acabar a 4:35 del guanyador i va baixar fins a la quarta plaça d’una classificació que continuarà liderant Conti. Ara, Roglic es queda 1:50 del líder. Avui és la primera jornada de descans.

tracking