SEGRE

Mor als 70 anys el llegendari Niki Lauda

Icona de la Fórmula U en els anys 1970 i 1980

Niki Lauda

Mor als 70 anys el llegendari Niki LaudaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’austríac Niki Lauda, triple campió del món de Fórmula U i una de les icones d’aquest esport en els anys 1970 i 1980, va morir aquest dilluns als 70 anys d’edat, va anunciar la seua família en un comunicat enviat dimarts a la matinada. "Amb gran dolor anunciem que el nostre estimat Niki ha mort plàcidament el 20 de maig de 2019, envoltat de la seua família," van assenyalar els familiars del pilot i empresari, que havia complert els 70 anys el passat 22 de febrer. Lauda s’havia sotmès a l’estiu de 2018 a un trasplantament de pulmó que el va obligar a estar hospitalitzat diversos mesos.

El gener d’aquest any va haver de tornar a ser internat a causa d’una grip que va contreure durant el nadal anterior a Eivissa (Espanya), on l’expilot tenia la seua segona residència. "Els seus èxits únics com a esportista i com a empresari són i seran sempre inoblidables. El seu dinamisme inesgotable, la seua rectitud i la seua valentia seran un model i una referència per a tots nosaltres", va recordar la seua família en la nota en la qual anunciava la seua mort.

Lauda ja havia estat sotmès a sengles trasplantaments de ronyó el 1997 i 2015, en aquest últim cas gràcies a la donació de l’òrgan per part de la seua llavors nòvia i ara viuda Birgit. Com a corredor va ser uns dels pilots més llegendaris de la història de la Fórmula 1, no només pels seus èxits (campió el 1975, 1977 i 1984), sinó per l’estil de competir i el seu caràcter fora dels circuits.

Lauda va patir al Gran Premi d’Alemanya, que es corria llavors en el temut circuit del Nürburgring, greus cremades a la cara i al cos. Malgrat el dramatisme de l’accident i la gravetat de les seues lesions, sobretot a la cara i cap, el corredor va tornar a competir sis setmanes més tard i només un any després es va proclamar per segona vegada campió de Fórmula 1 amb Ferrari.

tracking