SEGRE

MOTOR AUTOMOBILISME

Adéu al mític Niki Lauda

El triple campió mundial de Fórmula 1 va morir als 70 anys després de sotmetre’s a un nou trasplantament de pulmó || Va patir un accident fa 43 anys que li va causar cremades a cara i cos

L’expilot Niki Lauda, campió del món en tres ocasions, va morir dilluns a Zuric.

L’expilot Niki Lauda, campió del món en tres ocasions, va morir dilluns a Zuric.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Niki Lauda, triple campió del món de Fórmula 1, va morir dilluns als 70 anys. L’expilot s’havia sotmès a un trasplantament de pulmó a l’estiu que el va obligar a estar hospitalitzat durant mesos i al gener va haver de tornar a ser ingressat a causa d’una grip que va contreure a Eivissa, on tenia la seua segona residència. “Els seus èxits com a esportista i com a empresari són i seran sempre inoblidables. El seu dinamisme inesgotable, la seua rectitud i la seua valentia seran un model i una referència per a nosaltres”, va recordar la família. Lauda ja havia estat sotmès a dos trasplantaments de ronyó el 1997 i 2015, aquest últim gràcies a la donació de la seua nòvia Birgit.

Com a esportista és uns dels pilots llegendaris de la història de la Fórmula 1, no només pels seus èxits –campió el 1975, 1977 i 1984–, sinó pel seu estil i el seu caràcter fora dels circuits. L’1 d’agost del 1976 va patir el revés més gran de la seua carrera esportiva i de la seua vida personal, al ser víctima d’un dels accidents més recordats en la història del Mundial, amb greus cremades a la cara i al cos. Malgrat la gravetat de les lesions, va tornar a competir al cap de sis setmanes i només un any després es va proclamar per segona vegada campió. Lauda va continuar estant molt vinculat al món del motor, com a relacions públiques, assessor de Ferrari o director de Jaguar i Mercedes. Conegut per ser una persona a qui li agradava estalviar, Lauda va ser un dels primers actors del sector que va posar en marxa plans de low cost en les seues aerolínies.

El 1996 el pilot va publicar una biografia titulada La tercera vida i el 2011 es va portar al món del cine la seua històrica rivalitat amb el britànic James Hunt amb la pel·lícula Rush. Entre el 1976 i el 1991 Lauda va estar casat amb Marlene Knaus, amb qui va tenir dos fills, Lukas i Mathias, que es van criar a Espanya. El 2004, Lauda va començar a sortir amb l’austríaca Birgit Wetzinger, trenta anys més jove que ell i hostessa en una de les seues aerolínies. L’any 2009, la parella va tenir bessons. A finals del 2017 va llançar un nou projecte aeronàutic al comprar les restes de la fallida Air Berlin per fundar Laudamotion. A penes mig any més tard, Lauda va vendre aquesta aerolínia al gegant del low cost europeu Ryanair, en una operació en què el temerari corredor i empresari va tornar a guanyar milions d’euros.

L’expilot Niki Lauda, campió del món en tres ocasions, va morir dilluns a Zuric.

L’expilot Niki Lauda, campió del món en tres ocasions, va morir dilluns a Zuric.EFE

tracking