SEGRE

PIRAGÜISME FREESTYLE

Cinc palistes lleidatans competiran al Mundial

Quatre representants del Kayak Sort i un de l’Associació Esportiva Pallars

Sort acollirà el Mundial d’una de les especialitats més espectaculars del piragüisme.

Sort acollirà el Mundial d’una de les especialitats més espectaculars del piragüisme.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc lleidatans competiran al Mundial de freestyle, que es disputarà a Sort del 29 de juny al 6 de juliol, i formaran part d’una selecció amb quatre palistes del Kayak Sort i un de l’Associació Esportiva Pallars. Adrià Ovando, Ian Salvat, Kira Carreto, Jurdana Ergüin i Unai Silva seran els cinc representants del freestyle lleidatà en una prova que comptarà amb 17 palistes de la selecció estatal. La llista la va facilitar l’equip tècnic de la Federació Espanyola de Piragüisme a proposta del seleccionador Oriol Colomé i després de la disputa de les dos cites de la Copa d’Espanya de freestyle a les localitats de Sort i Salt. Del 17 al 23 de juny, la selecció es concentrarà a la capital del Sobirà abans dels entrenaments oficials, previstos del 23 al 29. La selecció estatal es nodreix de dos dels clubs més actius del caiac en aigües braves, el Kayak Sort i el Club Piragüisme Salt-Ter, que aporten vuit i set palistes, respectivament, mentre que el Club Piragüismo Pamplona i l’AE Pallars n’aporten un cadascun.

En K1 sènior participaran els lleidatans Adrià Ovando, Ian Salvat i Kira Carreto, del Kayak Sort, i Jurdana Ergüin, de l’AE Pallars. A més, també hi seran Joaquim Fontané, Otger Soler, Adrià Bosch i Mireia Serres, del Salt-Ter, i Ander de Miguel per part del Pamplona. En K1 júnior la representació lleidatana serà a càrrec d’Unai Silva (Kayak Sort), Kira Carreto i Jurdana Ergüin, aquestes dos últimes fent doblet a la categoria sènior. També hi seran presents els gironins Pol Montserrat, Roger Garrido, Núria Fontané i Mireia Serres, que també fa doblet en sènior.

La competició de Sort comptarà amb totes les especialitats del freestyle: C1 (canoe tancada), OC1 (canoa oberta), K1 (caiac) i la modalitat de squirt, un model de piragua en què s’ha minimitzat l’espai i només queda espai per col·locar les cames del palista.

El Parc de l’Aigüerola de Sort acollirà el Mundial de freestyle després que els Agents Rurals rescatessin al febrer, mitjançant un sistema de pesca elèctrica, les truites del tram de la Noguera Pallaresa afectat per les obres de condicionament del canal. Aquestes van començar al gener i van ser temporalment paralitzades per una denúncia.

tracking