SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El VAR va tenir un 96,92% d'encert en les decisions sobre els penals

Aquesta temporada ha revisat 4.293 incidents

El president del Comitè d’Àrbitres, Carlos Velasco Carballo, i el director del VAR, Carlos Clos Gómez.

El president del Comitè d’Àrbitres, Carlos Velasco Carballo, i el director del VAR, Carlos Clos Gómez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El VAR va elevar a un 96,92% l’encert i va deixar en un percentatge de l’1,68 l’error en les decisions sobre penals de la temporada que acaba de finalitzar, en què ha corregit 44 errors i ha deixat sense reparar-ne 25, segons l’anàlisi que va fer ahir el Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA). El president, Carlos Velasco Carballo, i el director del VAR, Carlos Clos Gómez, van exposar les dades estadístiques de la temporada 2018-2019, en què l’ús per primera vegada del VAR ha permès també un 98,32% d’encert en les targetes grogues (1,68% d’error) i un 94,61% (5,39% d’error) en la senyalització del fora de joc.

La mitjana de gols amb intervenció del VAR ha estat d’un 9,5% i en total, s’han revisat 4.293 incidents, amb una mitjana de 12 per partit. Els àrbitres han fet 66 revisions a la pantalla del camp i 55 decisions s’han pres per fets factuals sense fer-les, amb un temps mitjà d’intervenció 83 segons i de 129 segons quan hi ha hagut revisió a la pantalla.

El Comitè Tècnic d’Àrbitres fa un balanç positiu i hi ha menys protestes i simulacions

Les protestes i les simulacions també han baixat, segons el CTE. Carlos Velasco va assegurar que el VAR forma part de l’arbitratge, però no és tot l’arbitratge, i que els col·legiats espanyols “s’hi han adaptat de forma extraordinària”.

“Sembla que hem tingut tota la vida VAR. Estem satisfets. Els errors han estat perquè el VAR no ha entès que era un error clar i manifest. El món creu en el VAR perquè pensa que la decisió que es prendrà és la correcta, però hi ha països en què el 25 per cent de les vegades en què ha intervingut no ho era. Quan ho ha fet a Espanya, en el 93% de les ocasions era clarament correcta”, va afegir. Velasco Carballo va reconèixer haver rebut trucades de clubs per queixar-se.

tracking