SEGRE

DEPORTES

Ramos demana la carta de llibertat al Madrid per jugar a la Lliga xinesa

Sergio Ramos.

Sergio Ramos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sergio Ramos està disposat a deixar el Reial Madrid aquest mateix estiu per jugar la pròxima temporada a la Lliga xinesa. Segons va anunciar ahir el programa Jugones, de La Sexta, el capità del Madrid, de 33 anys, ha demanat la carta de llibertat al president Florentino Pérez, ja que tindria una important oferta econòmica per jugar a la Xina. El jugador i el president, segons el mateix programa, ja s’haurien reunit per cancel·lar el compromís que l’uneix al Madrid i que finalitza el 2021.

Les relacions entre Ramos i Florentino no són bones des de fa uns mesos. Després de l’eliminació del Madrid davant de l’Ajax (1-4) a la Lliga de Campions, tots dos van mantenir una tensa discussió al vestidor de l’equip, en la qual el jugador ja va amenaçar de marxar. Ramos no va jugar aquest partit, ja que havia forçat una targeta groga en l’anada, que el Madrid va guanyar 1-2, per no jugar la tornada i arribar net als quarts de final. Tampoc ha jugat els últims partits de Lliga, en aquest cas per una lesió.

El motiu pel qual Ramos voldria sortir gratis són les restriccions del Govern xinès a l’arribada de futbolistes estrangers. Així, un club que pagui més de 5,8 milions d’euros en un traspàs, ha de pagar una quantitat idèntica a la federació local.

El Govern xinès va prendre aquesta decisió per frenar l’escalada de despesa en fitxatges de jugadors. A la Xina es van pagar 55,8 milions per Hulk o 42 per Paulinho. Aquesta mesura ha tingut efecte, ja que dels 500 milions que van gastar els clubs xinesos la temporada anterior, s’ha passat a 211 en l’actual.

A més a més, altres limitacions que estableix la competició xinesa per afavorir els jugadors locals és la d’un màxim de quatre estrangers per club i només tres alhora sobre el terreny de joc.

tracking