SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ A L?ESPORT

Cop al futbol manipulat

Detinguts diversos futbolistes de Primera i Segona i el president de l’Osca acusats d’adulterar partits per obtenir beneficis en apostes || Investiguen l’Osca-Nàstic i el Valladolid-València

D’esquerra a dreta, l’exmadridista Raúl Bravo, Borja Fernández (del Valladolid), Carlos Aranda i Agustín Lasaosa.

D’esquerra a dreta, l’exmadridista Raúl Bravo, Borja Fernández (del Valladolid), Carlos Aranda i Agustín Lasaosa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exjugador i exsecretari tècnic en l’etapa de la UE Lleida i actual president de l’Osca, Agustín Lasaosa, figura entre els futbolistes i dirigents detinguts ahir per la Policia com a presumptes membres d’una organització criminal dedicada a la manipulació de partits de futbol de Primera, Segona i Tercera divisions per obtenir beneficis en apostes esportives. L’operació l’estan desenvolupant la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia Nacional, juntament amb un jutjat d’Osca. Alguns dels jugadors detinguts són l’exmadridista i exinternacional Raúl Bravo, el qual s’acusa de ser el capitost; Borja Fernández, retirat aquest any del Valladolid; Carlos Aranda, exjugador de Primera; i Íñigo López, actualment al Deportivo.

La Policia va informar en el seu Twitter que a les 15.00 hores s’havien practicat deu detencions (de les onze previstes). Els delictes que s’imputen són d’organització criminal, corrupció en l’esport i blanqueig de capitals. A banda dels detinguts, s’investiga quinze persones més relacionades amb el món del futbol i les apostes esportives, així com la Sociedad Deportiva Huesca com a persona jurídica, d’acord amb la informació del TSJ d’Aragó. També es va ordenar el bolcament de dispositius informàtics confiscats.

Els implicats utilitzaven familiars directes per apostar i LaLiga ho va denunciar l’any passat

Els partits sota sospita són el de Segona divisió Osca-Nàstic de Tarragona del 27 de maig del 2018 i el de Primera entre Valladolid-València del 18 de maig passat, segons van confirmar fonts de la investigació. L’operació Oikos, dirigida pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 d’Osca, es va iniciar arran de la denúncia presentada per la mateixa Lliga de Futbol Professional, encapçalada per l’oscenc i també expresident de la SD Osca Javier Tebas, per un presumpte delicte de corrupció esportiva en el partit entre la SD Osca-Gimnàstic de Tarragona de la penúltima jornada de Segona de la temporada passada. Els oscencs havien certificat el seu ascens a Primera i van perdre 0-1 davant del Nàstic, que estava lluitant per evitar baixar a Segona B.

La Policia Nacional va practicar nou entrades i escorcolls en sis ciutats (Osca, Màlaga, Valladolid, Madrid, Corunya i Eivissa), incloent-hi sis domicilis particulars, dos cases d’apostes i les oficines de la SD Osca.

La investigació, segons la Policia Nacional, ha permès corroborar que els investigats van arribar a acords amb diferents jugadors per manipular almenys tres partits de Primera, Segona i Tercera divisions (Sariñena-Cariñena).

Aquest últim va resultar infructuós, comprometent-se els jugadors implicats a compensar les pèrdues realitzant-ne un altre en el futur. Els futbolistes utilitzaven familiars directes per realitzar les apostes. Una denúncia de LaLiga l’any passat va ser l’origen de tot.

El jutge ha citat per demà dijous els futbolistes i directius detinguts, així com també el màxim accionista de l’Osca, José Antonio Martín Petón.

tracking