SEGRE

PETANCA COMPETICIÓ

Doble subcampionat d'Espanya per a lleidatana Pilar Pelegrí

La de Torregrossa juga amb un club de Saragossa per falta de dones a Lleida

Pilar Pelegrí, al centre, al costat de les germanes saragossanes Tere i Merche Luquín.

Pilar Pelegrí, al centre, al costat de les germanes saragossanes Tere i Merche Luquín.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pilar Pelegrí Solsona, una experimentada jugadora de petanca de Torregrossa, s’ha proclamat en només dos setmanes doble subcampiona d’Espanya, la qual cosa suposa el seu retorn a l’elit i engrossir un palmarès farcit d’èxits en els quaranta anys que fa que competeix. El cap de setmana del 10 al 12 es va proclamar subcampiona en la modalitat individual, al campionat estatal celebrat a la localitat d’El Ejido, a Almeria, mentre que aquest cap de setmana passat es va proclamar subcampiona en la modalitat de triplets, formant equip amb les germanes saragossanes Tere i Merche Luquín.

Encara que és de Torregrossa, Pilar Pelegrí competeix amb el Club Petanca Arcosur de Saragossa, ja que, segons explica, falten a Lleida dones que competeixin i amb les quals fer equip. “Fa uns 15 anys hi havia fins a vuit equips a Lleida i el campió participava al Campionat d’Espanya”, explica. “Però va anar disminuint el nombre de competidores i vaig deixar de jugar a Lleida.”

Pilar, de 51 anys, afegeix que “fa un parell d’anys vaig fitxar per un club de Castelldefels, amb el qual vam ser campions de Catalunya i de la Lliga de Primera divisió femenina. Vaig millorar molt, perquè allà hi ha nivell, hi ha cinc categories femenines, però cada cap de setmana havia d’anar-hi i això són molts viatges i molta gasolina. Aquest any he fitxat per aquest club de Saragossa i em resulta més còmode. Tampoc no hi vaig tantes vegades”, afegeix.

Afirma sentir-se molt satisfeta per aquest doble èxit, que “per a mi significa molt, ja que feia uns anys que no aconseguia bons resultats”. El 1987 també va ser subcampiona de triplets i el 1998, campiona d’Espanya de la mateixa modalitat. També ha aconseguit al llarg de la seua carrera diverses medalles a la Copa Ibèrica, a més de fer-ho en diversos campionats de Catalunya i Espanya.

Pilar, que és professora de música, lamenta que la petanca sigui un esport “poc conegut” i que “s’associa equivocadament a la gent jubilada. No és així en absolut. La gent que participa als Campionats d’Espanya té entre 30 i 40 anys. És un esport de força, precisió i molta concentració. Cal entrenar-se com en qualsevol esport”.

tracking