SEGRE

PIRAGÜISME AIGÜES BRAVES

Naix una altra Copa Pirineus

De descens esprint a la Seu, que s’uneix a la que es ve disputant d’eslàlom || Inclou una Copa d’Europa i una prova de rànquing que reunirà 120 palistes procedents de quinze països

Miquel Travé va ser l’únic palista de Lleida que es va classificar ahir per a semifinals a l’Europeu de Pau.

Miquel Travé va ser l’únic palista de Lleida que es va classificar ahir per a semifinals a l’Europeu de Pau.RFEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Parc del Segre de la Seu d’Urgell organitzarà a partir d’aquest any dos Copes Pirineus, una d’eslàlom, que ve celebrant-se des de fa gairebé una dècada, i una altra de descens esprint, que s’estrena aquesta temporada i que inclourà una Copa d’Europa i una prova de rànquing internacional, com ja va avançar SEGRE el mes de gener passat.

La instal·lació olímpica viurà un 2019 frenètic, alhora que històric, ja que per primera vegada acollirà dos Mundials en una mateixa setmana, del 25 al 29 de setembre. Serà el d’eslàlom, que recala per tercera vegada (ja el va acollir el 1999 i el 2009) i el de descens esprint, una modalitat d’aigües braves que fins fa un parell d’anys no s’havia disputat al canal urgellenc. Amb vistes a aquesta gran cita, la International Canoe Federation (ICF) va concedir a començaments d’any dos proves internacionals, una Copa d’Europa, que es disputarà l’1 de juny, i una prova de rànquing internacional, prevista per a l’endemà, dos cites que l’organització ha englobat en una Copa Pirineus, de cara a mantenir-la al calendari els anys vinents. S’hi espera la participació de 120 esportistes de quinze països.

Del 25 al 29 de setembre, el canal acollirà per primera vegada els Mundials d’eslàlom i descens

Seran dos proves que, al marge de servir als palistes per ultimar la preparació de cara al Mundial, seran un test per calibrar l’estat de totes les millores en infraestructures. Algunes ja s’han emprès, com el sanejament i la fixació de les pedres del canal de regates, i altres estan projectades, com la substitució dels remuntadors que permeten als palistes tornar al punt d’origen una vegada acabat el descens sense necessitat de baixar de la piragua, els quals seran més llargs i amples que els actuals, que es van estrenar amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona’92.

Travé i Chourraut passen el tall i Vilarrubla i Sorribes, eliminades

Els Campionats d’Europa absoluts d’eslàlom van arrancar ahir al canal francès de Pau amb sort dispar per als representants lleidatans. Mentre que Maialen Chourraut i Miquel Travé van superar el tall, Núria Vilarrubla i Laia Sorribes van quedar eliminades.

D’aquesta manera, la vigent campiona olímpica de K1, pertanyent a l’Atlètic Sant Sebastià però establerta a la Seu, va presentar la seua candidatura a guanyar el campionat al marcar el segon millor temps de la fase de classificació, només superada per l’alemanya Ricarda Funk, per la qual cosa va accedir directament a la semifinal de demà. La resta de lleidatans de la categoria van acabar sucumbint. Núria Vilarrubla, que a Pau competeix a C1 i K1, va acabar divuitena en la repesca.

La pontsicana Laia Sorribes, campiona mundial júnior el 2017, va ser catorzena, però lluny dels llocs d’accés, superant Laura Pellicer, quinzena, i Mònica Dòria, vint-i-dosena, les dos del Cadí Canoe Kayak que competeixen sota bandera andorrana.

En canoa masculina, Miquel Travé va superar el tall pels pèls. L’urgellenc, doble campió mundial i europeu júnior el 2018, va haver d’anar a la repesca, on va aconseguir l’últim bitllet per a les semifinals de demà. També hi va accedir in extremis el basc Ander Elosegi.

Avui tornarà a competir Núria Vilarrubla, aquesta vegada en la seua especialitat, la canoa, a banda de disputar-se les proves per equips.

Miquel Travé va ser l’únic palista de Lleida que es va classificar ahir per a semifinals a l’Europeu de Pau.

Miquel Travé va ser l’únic palista de Lleida que es va classificar ahir per a semifinals a l’Europeu de Pau.RFEP

tracking