SEGRE

HOQUEI PATINS OK LLIGA/OK LLIGA PLATA

L’Alpicat busca l’ascens amb el suport de la seua afició

Els de Xavi Roy necessiten guanyar i que Palafrugell o Taradell no ho facin

Els jugadors de l’Alpicat volen brindar una alegria a la seua afició.

Els jugadors de l’Alpicat volen brindar una alegria a la seua afició.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hoquei patins de Lleida viurà aquesta tarda, a partir de les 20.00 hores, una jornada farcida d’emocions. A Alpicat, l’equip que dirigeix Xavi Roy es juga la seua última carta per ascendir a l’OK Lliga, encara que per això ja no depèn de si mateix, mentre que a l’Onze de Setembre el Llista tancarà una altra temporada històrica amb un últim matx doblement especial. D’una banda s’acomiaden quatre dels seus jugadors il·lustres i, de l’altra, els d’Albert Folguera poden ser els jutges del descens, ja que el Vendrell, el seu rival, es juga la permanència.

Després d’un final de primera volta i un terç de la segona gairebé immaculats, que van convidar l’Alpicat a somiar amb un ascens a l’OK Lliga impensable a l’inici de temporada, els de Xavi Roy arriben a l’última jornada sense dependre de si mateix. Necessiten guanyar el Vilanova al seu pavelló, que tornarà a registrar un ple absolut, i esperar que Palafrugell o Taradell no guanyin els seus respectius partits a les pistes del Vilafranca i Liceo, que igual que el rival dels lleidatans tampoc s’hi juguen res. “Sabíem que la nostra oportunitat era guanyar a Tordera, i la vam perdre. Ara només ens queda fer els deures guanyant el Vilanova i esperar que un dels dos rivals empati o perdi, la qual cosa tampoc seria res estrany”, va apuntar Roy, que va reconèixer que “al final un ascens no s’aconsegueix en una tornada, sinó en dos. Hem arribat al final molt esgotats, físicament al límit, i això en els partits claus ens ha passat factura”.

Rep avui un Vendrell necessitat en l’adéu de Creus, Candanedo i Bruno i Roberto di Benedetto

El Llista, en canvi, no s’hi juga res, més enllà de la cinquena plaça que es disputa amb l’Igualada, encara que el seu duel davant del Vendrell estarà condicionat. Primer, pel comiat de quatre dels referents de les dos últimes temporades, que s’han saldat amb dos Copes CERS. Són els bessons Roberto i Bruno di Benedetto, que l’any que ve seran rivals amb el Liceo; César Candanedo, que jugarà al Bassano italià, i Jordi Xixi Creus, que dimecres va anunciar la seua retirada després de 20 anys de professional.

“Se’n van quatre peces d’aquests dos últims anys plens d’èxits i fa una mica de tristesa, però m’agradaria que fos un dia especial, que s’anessin amb un bon sabor de boca i amb un petit homenatge per part de tots, perquè s’ho mereixen”, va dir Folguera, que també va apel·lar al professionalisme dels seus jugadors en un duel en el qual el Vendrell es juga la vida. “S’està jugant el descens i hauríem d’intentar fer el nostre partit, jugar al més seriosos que puguem perquè ningú pugui dir que no hem estat honestos amb la competició”, va sentenciar l’entrenador.

tracking