SEGRE

DEPORTES

Subcampiona d'Europa

La lleidatana Núria Villarrubla es penja la plata a Pau, la quarta medalla continental de la seva carrera en C1, i s'assegura plaça al Mundial de la Seu

Núria Vilarrubla mostra la medalla de plata conquerida ahir a l’Europeu absolut.

Núria Vilarrubla mostra la medalla de plata conquerida ahir a l’Europeu absolut.RFEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Núria Vilarrubla torna a somriure. Després d’una temporada allunyada del seu hàbitat natural, el podi, la urgellenca es va proclamar ahir subcampiona d’Europa de canoa a Pau, un resultat que, a més, li dóna el bitllet directe per disputar el pròxim mes de setembre el Mundial d’eslàlom de la Seu, que també serà classificatori per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, el seu gran somni.

La palista de la Seu d’Urgell, que va donar l’única medalla de la selecció espanyola a Pau (Occitània), va confirmar les bones sensacions amb les quals va arribar i va aconseguir d’aquesta manera el quart podi europeu individual a la modalitat de canoa, després dels tercers llocs a Cracòvia 2013 i Markkleeberg 2015 i el triomf a Liptovský Mikulás 2016, i el setè incloses les proves per equips, sense oblidar el bronze que va endur-se del Mundial de Londres el 2015.

La urgellenca només va ser superada per la britànica, una de les seues grans rivals a nivell internacional

Abans de la gran final, Vilarrubla va haver de superar una dura semifinal, en la qual totes les participants van penalitzar. La urgellenca, amb 4 segons, va acabar cinquena amb un temps de 122.71, a 5.09 segons de la txeca Tereza Fiserova. La gran sorpresa la va protagonitzar l’andorrana Mònica Dòria, del Cadí, que va aconseguir la tercera posició, i per la seua part la basca Klara Olazabal es va quedar fora al ser dotzena, a dos segons d’obtenir el pas.

A la lluita definitiva, Vilarrubla va brillar encara més i va acabar penjant-se la medalla de plata amb un registre de 120.15 (amb 2 segons de penalització), al cedir tan sols davant d’una de les seues eternes rivals, la britànica Mallory Franklin (109.95), subcampiona l’any passat a Praga i única que va fer una baixada neta. El podi el va completar el seu compatriota Kimberley Woods (125.39), que havia passat com a desena in extremis.

Ahir també es va disputar la categoria K-1 masculina, la victòria de la qual va ser també per al subcampió del 2018, el txec Vit Prindis, amb un crono de 93.67, amb què va precedir el polonès Dariusz Popiela (94.44), el més ràpid de la semifinal, i el francès Quentin Burgi (94.91). El segovià David Llorente, després de passar onzè a la final, a la mànega decisiva va optar al podi, malgrat que inicialment el van penalitzar amb 50 segons a la porta 24, tot i que després de la revisió li van tornar el temps original de 95.37. Aquest el situava provisionalment al capdavant, però al final va acabar cinquè. El basc Joan Crespo, tretzè a la semifinal, va acabar dotzè. Tots dos seran al Mundial.

“Després d’un 2018 irregular, començar al podi és molt important” Núria Vilarrubla va valorar molt positivament el fet d’arrancar al podi la primera gran cita de la temporada, després que el 2018 s’hagués de conformar amb una solitària plata a la Copa del Món de Cracòvia. “Després d’un 2018 irregular, començar al podi és molt important per seguir treballant de cara a la resta d’objectius que tenim. Ara mateix em sento molt bé, amb prou maduresa per afrontar al que tenim davant”, va comentar la urgellenca en relació amb el Mundial de la Seu, cita per a la qual ja té plaça assegurada i en què hi haurà en joc les places olímpiques per a Tòquio 2020.

tracking