SEGRE

ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Jornet torna en gran i guanya la clàssica Zegama

El de la Cerdanya va sumar el novè triomf a la prova basca

Kilian Jornet saluda els aficionats al seu pas per la línia de meta.

Kilian Jornet saluda els aficionats al seu pas per la línia de meta.KILIAN JORNET PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet va tornar ahir amb força a la competició després de la seua absència a l’haver estat pare guanyant per novena vegada la clàssica marató de muntanya Zegama-Aizkorri (42 km i 2.736 metres de desnivell positiu). Abans l’havia guanyat els anys 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, i 2016.

El de la Cerdanya, que participava en la prova basca per desena vegada després de dos anys d’absència, es va proclamar campió amb un temps de 3:52.47, amb el qual va superar el polonès Bartlomiej Przedwojewski (3:55.36) i el francès Thibaut Baronian (3:53.20).

Jornet va liderar la prova des dels primers metres, en una de les sortides de cursa més ràpides de les últimes edicions. El de la Cerdanya va deixar enrere els seus rivals ja a la pujada d’Aratz (16,1 quilòmetres), on va aconseguir un avantatge de més de dos minuts.

A partir d’aquell moment, Kilian va anar augmentant l’avantatge al capdavant de la prova imprimint un ritme molt sòlid. Al darrere, Przedwojewski i Baronian es jugaven les altres dos places de podi, sense posar mai en perill el liderat de Jornet. “Hem sortit molt ràpid i tènia por de pagar-ho a la segona part de la cursa, però he aconseguit gestionar-ho molt bé”, explicava Jornet després de la prova. “Ha estat una carrera molt dura, el principal rival ha estat la calor. Sens dubte, això ha fet que la duresa de la prova s’incrementés”, afegia el guanyador.

tracking