SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

Cinc lleidatans, amb bitllet per al Mundial de la Seu

Vilarrubla en eslàlom i Miralles, Padilla, Jiménez i Morancho, en descens

El jove Alan Padilla doblarà al Mundial de la Seu, ja que competirà en canoa individual i doble.

El jove Alan Padilla doblarà al Mundial de la Seu, ja que competirà en canoa individual i doble.NORBERT AGUILERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc lleidatans, un en eslàlom i quatre en descens esprint, ja tenen plaça assegurada per competir als Campionats del Món de Piragüisme, que es disputaran al Parc del Segre de la Seu del 25 al 29 de setembre, que per primera vegada reunirà a la instal·lació urgellenca les disciplines d’eslàlom i descens esprint en una mateixa setmana. Es tracta d’Alan Padilla, Xavi Miralles, Germán Jiménez i Arnau Morancho, que han aconseguit el bitllet en la disciplina d’esprint, i Núria Vilarrubla, que ho va fer precisament aquest diumenge al proclamar-se subcampió d’Europa de canoa eslàlom a Pau. També va aconseguir la plaça aquest cap de setmana en terres franceses la basca establerta a la Seu Maialen Chourraut, que es va quedar sorprenentment fora de la final de K1.

Quant a la modalitat de descens, la selecció espanyola va quedar definida aquest diumenge passat després del selectiu que es va celebrar durant la Copa Pirineus de la Seu. Estava pendent de resoldre qui ocuparia les dos places de K1 que quedaven vacants, i que finalment han estat per als lleidatans Arnau Morancho i Xavi Miralles. Anteriorment ja havien aconseguit el passaport per al Mundial Alan Padilla, que competirà en C1 i C2, aquesta última categoria fent parella amb Miralles, i Germán Jiménez, que completarà l’altre C2 lleidatà amb Morancho.

La palista basca establerta a la Seu també va obtenir a Pau la classificació malgrat quedar fora de la final

En la disciplina d’eslàlom, Lleida té moltes opcions d’ampliar la nòmina de mundialistes. Miquel Travé i Laia Sorribes, dos excampions del món júnior que aquest cap de setmana van competir a l’Europeu de Pau, buscaran el seu bitllet a les dos pròximes Copes del Món, la de Londres (del 14 al 16 de juny) i Bratislava (del 21 al 23 de juny). En tenen prou amb entrar entre els setze primers en alguna d’aquestes proves per ser al Mundial.

tracking