SEGRE

ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Competició contra el sol de 130 atletes al Sobirà

La Milla Vertical d’Àreu reunirà dissabte 130 participants que conqueriran el Monteixo || Festival de senderisme el cap de setmana

Iu Escolà, Gerard Sabarich i Manel Pérez, ahir a la Diputació.

Iu Escolà, Gerard Sabarich i Manel Pérez, ahir a la Diputació.DIPUTACIÓ LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les carreres més emblemàtiques del Pirineu torna aquest cap de setmana a la localitat d’Alins, al Pallars Sobirà. Al voltant de 130 atletes prendran part en la sisena edició de la Milla Vertical dÀreu, amb l’objectiu de derrotar el sol i ascendir al cim del Monteixo, de 2.905 metres. Per fer-ho hauran de superar un recorregut de 3,6 quilòmetres i 1.685 metres de desnivell positiu.

Aquesta llegenda, la de l’“home que corria més que el sol”, que Pep Coll va narrar a l’obra L’edat de les pedres, és la que va donar origen a la desapareguda Cuita el Sol, de la qual la Milla Vertical d’Àreu és hereva. La carrera es va presentar ahir a la Diputació amb la presència de Gerard Sabarich, vicepresident segon en funcions de la corporació provincial i els responsables de l’organització, Iu Escolà i Manel Pérez.

La Milla també ofereix una prova per als joves d’entre 13 i 18 anys, de 2,3 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell, i per la seua part els d’entre 3 a 12 anys faran l’itinerari de l’antiga Cuita el Sol. Ara el límit el posa el temps, tenint en compte que el termini per arribar al cim es tanca les 21.30. La sortida coincidirà de nou amb la posta de sol.

Durant tot el cap de setmana se celebrarà també el quart festival de senderisme, cita que combina sortides amb guies de muntanya amb activitats culturals i tradicionals.

tracking