SEGRE

ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Córrer seguint el sol

Ferran Teixidó i Queralt Riba guanyen la VI Milla Vertical d’Àreu que corona el Monteixo || L’antiga cursa Cuita el Sol va reunir uns 160 participants

Les tres primeres classificades femenines, a l’arribar a dalt del Monteixo.

Les tres primeres classificades femenines, a l’arribar a dalt del Monteixo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferran Teixidó, en categoria masculina, i Queralt Riba, en dones, van ser els guanyadors ahir de la Milla Vertical d’Àreu, la sisena edició des que va agafar el testimoni de la Cuita el Sol d’una carrera que es caracteritza per l’extrema duresa. Ara el límit el posa el temps, tenint en compte que el termini per arribar al cim es tanca a les 21.30. Al voltant d’uns 160 participants van prendre la sortida d’una prova, el rècord de la qual està en poder de Kilian Jornet des del 2007, amb 59’41”.

Ferran Teixidó, amb un temps d’1 h. 05’48”, es va imposar a l’alt del Monteixo avantatjant Martí Lázaro i Jordi Bolet.

Pel que fa a la categoria femenina, Queralt Riba, va marcar un temps d’1 h. 25’40” i es va proclamar vencedora al davant de Marta Serret i Mari Cruz Aragón.

S’ha de recordar que l’organització va variar el recorregut fa dos anys, passant de 4,2 a 3,6 quilòmetres, però fent la carrera més dura i exigent. La prova va partir de la plaça del poble a la posta de sol i, després de 3.620 metres de recorregut, els atletes havien de coronar els 2.905 metres del Monteixo abans de veure’s atrapats per l’ombra que deixa el sol al pondre’s, com dicta la tradició i va escriure Pep Coll a la seua novel·la que inspira la cursa.

La prova també va oferir una minimilla per als nens de 3 a 12 anys i una altra per als joves d’entre 13 i 18 anys, de 2,3 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell.

Durant tot el cap de setmana se celebra també el quart festival de senderisme, cita que combina sortides amb guies de muntanya amb activitats culturals i tradicionals.

Les tres primeres classificades femenines, a l’arribar a dalt del Monteixo.

Les tres primeres classificades femenines, a l’arribar a dalt del Monteixo.SEGRE

tracking