FUTBOL FASE D?ASCENS A PRIMERA CATALANA

L’Artesa segueix a Segona

Els de la Noguera van tornar a caure en el partit de tornada de l’eliminatòria d’ascens a Primera davant del Mollet || Al no ascendir, Castellserà i Rialp també perdran les respectives categories

Els jugadors del Mollet celebren un dels gols que els van donar l’ascens a Primera Catalana davant de l’Artesa de Segre.CRISTIAN GARCIA

L’Artesa de Segre va dir adéu ahir a les seues aspiracions d’ascens a Primera Catalana al caure de nou davant del Mollet en el partit de tornada de l’eliminatòria d’ascens (4-0). Els lleidatans, que venien de perdre al seu camp en el partit d’anada (0-1), van encaixar un gol en pròpia porta en el primer minut de joc i es van quedar amb deu jugadors, per l’expulsió de Galceran, abans de la conclusió de la primera meitat.

El no-ascens de l’Artesa, a més, també perjudica altres equips lleidatans, que veuen com s’esfumen les seues opcions de mantenir la categoria a causa de la norma dels ascensos no compensats. Són els casos del Castellserà, catorzè classificat de Segona Catalana, que descendirà a Tercera, i del Rialp, que baixarà de Tercera a Quarta Catalana com pitjor antepenúltim dels dos grups de tercera.

L’Artesa es va trobar a la primera meitat amb un gol en pròpia porta i una rigorosa expulsió

Els de la Noguera van sortir al camp amb la missió de remuntar el gol del Mollet en el partit d’anada, encara que la gesta es va complicar ja en el primer minut amb un gol en pròpia porta en una jugada desafortunada que posava l’1-0 en el matx per als del Vallès (2-0 en l’eliminatòria).

El cop, tanmateix, no va desanimar els jugadors de l’Artesa, que van continuar sense renunciar a la remuntada, malgrat no aconseguir generar excessiu perill. Ibrahim Sylla va disposar de l’ocasió més clara del seu equip a la primera meitat en un un contra un davant del porter local Pol Flores, encara que no va estar encertat. Tampoc generava gaire en atac el Mollet, malgrat que en el minut 20, en un altre dels seus pocs xuts a porta, va aconseguir establir el 2-0 del duel en una jugada d’estratègia.

El segon gol sí que va ser tot un cop per als jugadors de la Noguera que, a més, es van trobar amb un jugador menys ja en el minut 38 per la rigorosa expulsió, per doble groga, de Sergi Galceran.

Després del descans, l’Artesa va estirar línies per intentar retallar el desavantatge a la desesperada, malgrat que aquesta estratègia no li va sortir bé i va encaixar el 3-0, obra del local Ramón Fernández en el minut 63.

Aquest gol, va acabar amb la resistència dels lleidatans, que es van limitar a jugar al contraatac, sempre sense èxit. En el minut 86, a més, un rigorós penal executat pel local Oriol Serra feia més gran la ferida i col·locava el 4-0 definitiu al marcador.

Carrió: “Només tinc paraules d’agraïment als meus jugadors”L’entrenador de l’Artesa de Segre, José Luis Carrió, es va mostrar satisfet amb els seus jugadors, encara que va lamentar la mala sort del seu equip en el partit. “Només tinc paraules d’agraïment per als meus jugadors, que malgrat les circumstàncies han tingut la pilota i han lluitat pel partit”, va explicar. “No tinc res a dir sobre el desenllaç, ells han sigut superiors”, va reconèixer el tècnic, que també va afegir que el resultat del partit no li semblava proporcionat. “El més just hauria sigut un 2-0 o 2-1”, va assenyalar. Quant a la temporada, Carrió la va qualificar d’“excel·lent”. “El nostre objectiu era la permanència i intentar estar entre els cinc primers i hem aconseguit promocionar.”