TENIS ROLAND GARROS

Thiem desafiarà Nadal

L’austríac venç Djokovic a la represa del partit suspès divendres i repetirà avui final contra el balear || El 2018 Rafa el va guanyar en només tres sets

Dominic Thiem mostra alegria al derrotar Djokovic i classificar-se per a la final.EFE

L’austríac Dominic Thiem va acabar ahir la feina que va començar la vigília a Roland Garros contra el serbi Novak Djokovic, número u del món, que va derrotar per 6-2, 3-6, 7-5, 5-7 i 7-5 en 4 hores i 13 minuts, i tornarà a jugar la final avui contra l’espanyol Rafa Nadal (15.00). És la primera derrota de Djokovic en Grand Slam en 27 partits, cosa que el priva d’encadenar, per segon cop a la seua carrera, els quatre grans.

Qualsevol dels dos hauria pogut guanyar un partit que es va jugar en quatre actes per tres interrupcions provocades per la pluja. L’austríac va estar sempre més a prop de la victòria, però fins a l’últim sospir no es va treure de sobre l’amenaça del serbi. Thiem, de 25 anys, que jugarà la segona final d’un Grand Slam, s’enfrontarà a Nadal, que, en la dotzena final de Roland Garros, intentarà aixecar dotze vegades la Copa dels Mosqueters. Serà una reedició de les recents semifinals del torneig de Barcelona, on Thiem va aconseguir una de les quatre victòries contra l’espanyol en dotze duels. Serà el quart partit a Roland Garros, on l’austríac no ha guanyat un sol set amb l’espanyol. També es van enfrontar a l’Obert dels Estats Units de l’any passat, amb victòria en cinc sets de Nadal.

Al quadre femení, l’australiana Ashleigh Barty va conquerir per primer cop un títol de Grand Slam

Després de vèncer Djokovic, Thiem va dir respecte a la final que “guanyar Rafa Nadal a Roland Garros és el desafiament més gran que pot existir en el tenis”. Per la seua banda, el balear li va tornar els elogis a l’austríac i va assegurar que “Dominic Thiem és el rival més difícil que em podia tocar. Li tinc el màxim respecte”. A la final de Roland Garros de l’any passat, Nadal es va imposar a Thiem en tres sets de manera fàcil: 6-4, 6-3 i 6-2.

A la final femenina disputada ahir, l’australiana Ashleigh Barty es va proclamar campiona de Roland Garros i va alçar el seu primer gran després d’imposar-se a la txeca Marketa Vondrousova (6-1, 6-3). Barty tenia com a límit a París la segona ronda i no havia passat de quarts d’un gran fins a aquesta edició.